Bøger / faglitteratur / biografier

Nåde og fred i Kristus! : Martin Luther i lyset af hans breve


Beskrivelse


Om Martin Luther (1488-1546) som teolog og reformator med præsentation af 68 nyoversatte breve skrevet af Luther fra 1516-1546.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 25. apr. 2017

Lutherbiografi med "Martin Luthers historie" og 68 udvalgte breve fra Luthers hånd, der viser et levende og spændende menneskes udvikling. For teologisk interesserede, da bogens vægt er på det teologiske stof.

To store Lutherforskere, tidligere biskop Carl Axel Aurelius, tillige professor ved Københavns Universitet og Steffen Kjeldgaard-Pedersen professor og tidligere dekan for Det Teologiske Fakultet, har i anledning af Lutheråret 2017 samarbejdet om en biografi om Luther. Bogen giver et biografisk overblik over Luthers liv og udvikling samt præsenterer 68 breve i fuldtekst, skrevet af Luther fra 1516-1546. Indeholder personregister og tidstavle.

Luther skrev tusindvis af breve og var med til forny brevskrivningskunsten i 1500-tallet. Alene det gør læsningen af de nøje udvalgte 68 breve til fascinerende læsning. Bogen der lægger stor vægt på de teologiske tanker i den biografiske første del, understøtter oplysende teksten med henvisninger til brevene fra bogens andel del. Brevene er valgt så man kommer hele vejen rundt om Luther, der fremstår som et afrundet menneske med humor, ildhu, irritationer og længsler og man bliver en hel del klogere på Luther end de fleste biografier lykkedes med.

I forhold til andre Lutherbiografier udmærker denne sig ved at have brevene med som kildemateriale. Vægten er på det teologiske fremfor det personbiografiske, hvor fx Martin Luther har samme vinkler med, men har fokus på det biografiske stof.


Weekendavisen

d. 27. okt. 2017

af

af

Jens Bærentzen

d. 27. okt. 2017Informationer og udgaver