Bøger / skønlitteratur / roman

Nådesløse kvinder


Beskrivelse


Tre kvinder med dårlige ægteskaber finder sammen for hver især at slå en af de andres mænd ihjel. For især kvindelige krimilæsere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2020

af

af

Jens Rasmussen

d. 10. nov. 2020

Tre kvinder med dårlige ægteskaber finder sammen for hver især at slå en af de andres mænd ihjel. For især kvindelige krimilæsere.

Russiske Victoria, som bliver voldeligt seksuelt undertrykt af den bondske Malte, journalisten Ingrid, som er blevet hjemmegående, mens hendes chefmand er utro med en kollega og den ældre lærer Birgitta, som har fået tæsk gennem et langt ægteskab, finder sammen på internettet og hjælper hinanden med at slå deres ægtemænd ihjel. De "bytter mord", så Birgitta dræber Victorias mand, Victoria dræber Ingrids og Ingrid til sidst dræber Birgittas. Läckberg, som er forfatter til den populære "Fjällbacka"-krimiserie, leverer her en kortroman om tre kvinders nådesløse hævn.

Underholdende, men dog noget overfladisk krimi om kvinders hævn over deres frygtelige mænd. Bogen er med sine 191 sider og lille format hurtigt læst. Hævntørsten virker indimellem lidt ude af proportioner. Der er ingen tvivl om at to af mændene nok fortjener deres skæbne, men selvom Ingrids mand, chefredaktøren, er lidt af en skiderik, virker det voldsomt, at han også bliver dræbt. Nogle af karaktererne og miljøbeskrivelserne virker til tider stereotype.

Det gyldne burFarligt møde af samme forfatter omhandler også en kvindes hævn over sin mand. Farligt møde af Patricia Highsmith er klassikeren blandt "bytte mord-krimier"Det gyldne bur af samme forfatter omhandler også en kvindes hævn over sin mand. af Patricia Highsmith er klassikeren blandt "bytte mord-krimier".