Bøger / skønlitteratur / roman

Når det mørkner


Beskrivelse


Et gammelt brev sender William Wisting tilbage til sine første år som politimand. Her faldt han over en gammel bil, der viste sig at have forbindelse til en sag om en forsvundet pengetransport så langt tilbage som i 1925.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2020

af

af

Helle Winther Olsen

d. 10. jan. 2020

Et gammelt brev dukker op og får William Wisting til at erindre sine første år som ung politimand. Her havde han en sag, der manglede lige den puslespilsbrik der kunne tegne et fuldt oplyst billede af sagen. En stilfærdig og ublodig politikrimi for læsere med hang til politiefterforskning.

Brevet er adresseret til politikommissær William Wisting og sender ham både mentalt og rent fysisk på et gravearbejde omkring åstedet for en gammel forbrydelse, der går tilbage til 1925. Her forsvandt en pengetransport sporløst med både bil, chauffør og last. Den gamle sag var også unge Wistings første kriminalsag i 1983, hvor det tilfældige fund af den gamle bil sætter gang i en møjsommelig efterforskningsopgave, hvor Wisting får skærpet alle sine deduktive sanser. Krimien kan læses uafhængigt af øvrige bind i William Wisting-serien.

En velskrevet, nostalgisk og klassisk detektivkrimi, hvor efterforskningens spor og vildspor er i højsædet. Man hører lidt om Wistings rolle som familiefar til tvillinger, men fokus ligger på hans ambitiøse og grundige opklaringsarbejde. Krimien er som sådan ikke nervepirrende spændende, men den byder på opklaringsoverraskelser, man som læser på ingen måde selv kunne regne ud.

En nordisk politikrimi, som i dette bind ikke har helt så meget fokus på karaktertegning og relationer som seriens øvrige bind, men som er afdæmpet og velskrevet som fx forfatterkollegerne Leif G.W. Persson og Håkan Nesser.


litteratursiden.dk

d. 17. feb. 2020

af

af

Lene Jensen

d. 17. feb. 2020

William Wistings allerførste store sag er omdrejningspunktet i seriens ellevte bind. Historien er væsentlig kortere end de øvrige, men ikke mindre spændende. Lige op til jul bliver William Wisting sat...


Politiken

d. 8. feb. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. feb. 2020


Jyllands-posten

d. 10. mar. 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. mar. 2020