Bøger / faglitteratur

Når diagnosen er kræft : en selvhjælpsbog for kræftpatienter og deres pårørende


Beskrivelse


Om alternativ/komplementær behandling, som kræftpatienten kan benytte sig af i forhold til sygdommen, samt gennemgang af bivirkningerne fra den konventionelle behandling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 13. feb. 2013

For alle, der har fået diagnosen kræft og deres pårørende. Burde også læses af sundhedspersonale og behandlere. Her er ikke tale om en lille, let vejledning, men en meget stor og grundig bog.

Kræft er ikke blot en knude, man kan fjerne, det er en kronisk sygdom. Her får vi en velunderbygget dokumentation for, at kost og kosttilskud har en afgørende betydning for, om kræften slår til igen. Det vigtigste er at give den dårlige udviklingsmuligheder, og det kan man selv medvirke til. Dels ved at styrke immunforsvaret og dels ved at øge de konventionelle behandlingsmåders effekt. Bogen kommer således både ind på alternativ og konventionel behandling, og hvordan de kan spille sammen. Den bygger på en lang række kilder, bl.a. Keith Blocks mangeårige erfaringer med behandlingsprogrammer for kræftpatienter. I et forord anbefaler læge Carsten Vagn Hansen bogen, hvis man som patient vil kæmpe aktivt for at holde sygdommen i skak og ruste sig til diskussion med behandlerne. Forfatteren er uddannet zone- og urteterapeut.

Der findes ikke tilsvarende velunderbygget værk på dansk om kræft og mulighederne for selv at gøre noget aktivt. Tidselguide, der senest er kommet i 2011, har artikler om både alternativ og etableret behandling, men i meget mindre format. Jane Plant har i Plantkuren, 2010 skrevet om kostens, især mælkeprodukters indflydelse på visse kræftformer.

Et imponerende og meget velunderbygget værk om samspillet mellem alternativ og etableret behandling af kræft.Informationer og udgaver