Bøger / faglitteratur til børn

Når du brokker dig for meget - hvad så? : barnets guide til at overvinde negativitet


Beskrivelse


Guidebog i at håndtere negativitet, baseret på kognitiv adfærdsterapi og beregnet til samlæsning mellem voksne og børn. Med mange eksempler og øvelser, der giver indsigt i en selv og som giver redskaber til at arbejde med negativiteten.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 25. juni 2015

To guidebøger for både pædagogiske faggrupper samt forældre og børn mellem 6 og 10 år til sammen at arbejde med og overvinde børns problemer med henholdsvis vrede og negativitet.

Bøgerne er baseret på kognitiv adfærdsterapi og beregnet til samlæsning mellem voksne og børn. Sammen læser, tegner, skriver og samtaler man sig gennem forskellige øvelser, som giver indsigt i en selv og redskaber til at arbejde med sin problemvrede eller negativitet.

Det er to både fantastiske og meget positive udgivelser. Bøgerne er velskrevne og indeholder mange gode eksempler og øvelser, som hjælper barnet til at forstå sig selv samt giver teknikker til at arbejde med sig selv.

Det vil være oplagt at læse bøgerne sammen med udgivelser i serien "Psykologi for børn", som er samtalebøger for børn med udgangspunkt i fiktive fortællinger. Det kunne eksempelvis være titlen Vind over vreden, som er et godt supplement til "Når du bliver hidsig - hvad så?".


Sundhedsplejersken

Årg. 37, nr. 5 (2015)

af

af

Inger Bünger

Årg. 37, nr. 5 (2015)