Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Når hr. Hund bider


Beskrivelse


16-årige Dylan har Tourette syndrom, som gør at han bl.a. snerrer som en hund, når han bliver nervøs. Dylan misfortolker en samtale mellem sin mor og en læge og laver derfor en liste over ting, han skal nå inden han dør, men intet er som han regnede med.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2015

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 23. jan. 2015

Spændende, humoristisk og gribende ungdomsbog for unge fra 15 år, om en dreng, der har Tourettes syndrom.

Dylan er 16 år, og han har en psykisk sygdom, som hedder Tourette. Sygdommen gør, at han får tics, bander, kommer med sjofle udråb og snerrer som en hund, når han bliver nervøs eller ophidset. En dag overhører Dylan en samtale mellem sin mor og en læge, og Dylan misfortolker det, og tror at han skal dø i løbet af kort tid. Han laver derfor en liste over ting, han skal nå, inden han dør, men intet er som han regnede med. Det er Brian Conaghans første bog på dansk.

Det er en rigtig dejlig, nutidig ungdomsbog, som er både humoristisk og rørende. Bogen giver et godt indblik i, hvordan det er at leve med en psykisk sygdom, for Dylan går på en specialskole for udviklingshæmmede, og man hører også om andre elevers problemer. Dylans trofaste ven er Amir, og gennem ham hører man om, hvordan det er at blive udsat for racisme. Der er en del bandeord, sjofle udtryk og snak om sex i bogen, så den er ikke for de yngre læsere - og heller ikke for sarte sjæle. Bogens forside og bagsidetekst sælger bogen godt.

Der findes kun en enkelt børnebog om Tourette, Skal jeg fortælle dig om Tourettes syndrom?, som kan læses højt for børn fra 8 år og selvlæses fra 12 år. På dansk findes der ellers kun bøger om Tourette, henvendt til voksne.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 30. mar. 2015

af

af

Lars Stubbe Arndal

d. 30. mar. 2015


Politiken

d. 23. aug. 2015

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 23. aug. 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 3 (2015)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 68, nr. 3 (2015)