Bøger / skønlitteratur / roman

Når kun tavsheden taler : kriminalroman


Beskrivelse


Jonathan Kellaway rejser tilbage til fødeegnen Cornwall for at finde en række forsvundne dokumenter. Det bliver et møde med fortidens tragedier og et familiedynasti i opløsning.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 9. jan. 2014

Robert Goddards faste læserskare får endnu en god historie, og det samme gør alle andre læsere af velskrevne, spændende og interessante historier. Kan formidles bredt.

Goddard har efterhånden et stort bogkatalog på dansk med næsten én årlig bog. Denne føjer sig smukt ind i rækken af bøger, hvor nutidige begivenheder hænger nøje sammen med fortidens synder, og hvor engelske egne spiller centrale roller dog med udblik til Europa. I denne bog får en pensionsmoden medarbejder, Jonathan Kellaway, i et amerikansk minefirma i 2010 til opgave at finde nogle arkivalier, så firmaets historie kan skrives. De forsvandt i 1960'erne fra det oprindelige minefirma i Cornwall, hvor Kellaway arbejdede en sommer. Firmahistorien og minedrift efter kaolin er baggrund for plottet og fylder en del i bogen, men overskygger ikke handlingen. Kellaway vender således tilbage til sin fødeegn, og opgaven medfører endnu dybere indblanding i en række komplicerede firmahandler og familiestridigheder samt rejser til Capri. Dertil kommer flere dødsfald og mord inden den overraskende slutning, hvor alle brikker falder på plads i en velskrevet historie.

Bogen falder helt i stil med Robert Goddards øvrige bøger, som den på mange måder minder om, uden at der er tale om et kopiprodukt eller en gentagelse.

Velkendt stil med fortid og nutid blandet sammen i en velskrevet og spændende historie med krimielementer uden kun at være en rendyrket krimi. Derfor kan den også formidles til andre læsergrupper.


litteratursiden.dk

d. 23. jan. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 23. jan. 2014

Endnu en typisk Goddard-krimi, hvor mystiske begivenheder i fortiden kaster lange skygger i nutiden. Forfatteren er mester i mysterier og veldrejede plots. Jonathan Kellaway er ellers på vej på pensi...


Berlingske tidende

d. 18. jan. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 18. jan. 2014


Politiken

d. 18. jan. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. jan. 2014


Jyllands-posten

d. 29. jan. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 29. jan. 2014


Weekendavisen

d. 24. jan. 2014

af

af

Katinka Bruhn

d. 24. jan. 2014