Bøger / faglitteratur / kogebøger

Når livet er en fest : mad til gæster


Beskrivelse


Opdelt i 10 kapitler med små og store fester inden for forskellige rammer: brunch, søndagsfrokost, kagebord, den store fest, cocktailparty, grillfest, picnic, høstfest, tapas og decemberkomsammen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. mar. 2011

En lækker og indbydende kogebog til dem, der planlægger at holde en fest, og som ønsker råd om planlægning af indkøb, borddækning, madlavning og hvad der ellers hører til.

Marie Melchiors interesse for mad stammer fra hendes barndom, senere blev hun kogekone, og i dag er hun madskribent ved flere magasiner. Denne bog er hendes første. Udgangspunktet for hendes fester, er at det hele skal holdes simpelt, hellere holde en fest, hvor det mere drejer sig om samvær. Selvfølgelig vil hun gerne byde gæsterne på god mad, men hun opfordrer til, at man ikke slår alt for store brød op. Det skal være en glæde at holde fest ikke en belastning, og det behøver ikke at være suppe, steg og is. Hun kommer med forslag til 10 forskellige slags fester, som fx brunch, søndagsfrokostbord, grillfest, picnic og kagebord. Inden selve kogebogsdelen kommer hun med forskellige gode råd til planlægning, indkøb og bl.a. en meget nyttig oversigt over hvor meget, man skal beregne pr person. Selve opskrifterne er nemme at følge, også her drejer det sig om planlægning og overblik.

Af andre bøger om festmiddage kan nævnes Festlige gæstebud, 2003 og Stor fest - lille køkken fra 2002.

En inspirerende kogebog med et indbydende layout og mange forskellige forslag til festmiddage, hvor man kan vælge at følge alle forslag, eller man kan plukke og sætte sammen efter lyst. Man kan også udvælge enkelte opskrifter, hvis man ønsker at gøre hverdags- eller weekendmaden lidt mere festlig men på en overkommelig måde.