Bøger / faglitteratur

Når livet går i sort : 52 læsninger til et sørgeår


Beskrivelse


Tekster om bearbejdelsen af sorg, der hver især dels tager udgangspunkt i et personligt tab, dels formidler den kristne kirke og teologis tanker og råd til trøst og opbyggelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2016

af

af

Hamide Kara

d. 17. feb. 2016

Om sorgen som følgesvend. For sørgende der søger trøst i troen.

Redaktørerne Sophie Nordentoft og Lone Vesterdal har samlet en række teologer, præster, forfattere, præster, litterater o.a. til at skrive om sorg og tab som er erfaret og hjælpe med, at sørgende kan se det lys som evangeliet insisterer på. I 52 forskellige tekster, én tekst til hver uge i det første sørgeår, gengives sorg og tab ud fra den kristne kirkes og teologis vinkel. "Sorgen er ikke kun noget negativt, den er dybest set noget livsbekræftende, ja, glædelig, fordi den giver livet alvor, nærvær og tyngde. Det er i al sin stilfærdighed noget, vi kan opleve ved at stå ved et elskede menneskes grav." Fælles for alle tekster er, at de ser sorg som et livsvilkår som kan åbne op for livets visdom. I bogen findes billeder af natur, Ground zero, døbefonten i Grottaferrata m.m.

Chefredaktøren for Kristelig dagblad medtager i sit tekstbidrag latinske udtryk som "Memento mori" og "Carpe diem". "Husk at du skal dø" og "grib dagen". Begge udtryk er hinandens forudsætninger og taler for bogens enstemmige budskab: At hvis man ser døden i øjnene kan man skabe en stærkere følelse af mening i livet, for døden minder os om vores kærlighed til livet. En fin og vellykket bog der taler opbyggende og trøster den sørgende.

Der findes bøger om sorg, men næppe med samme teologiske tyngde. Bogen skiller sig ud, fordi den rummer såvel private som bibelske beretninger om død, tab og sorg.


Kristeligt dagblad

d. 29. feb. 2016

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 29. feb. 2016


Præsteforeningens blad

Årg. 106, nr. 24/25 (2016)

af

af

Lars Mandrup

Årg. 106, nr. 24/25 (2016)Informationer og udgaver