Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Når lyset slukkes


Beskrivelse


10 gysernoveller om ting der kan ske i mørket farlige besøg i uhyggeligt cirkus eller sultne malerier. Hvis man laver telefonfis, kan det måske være farligt at ringe til den forkerte, så får man "helt forkert nummer".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 3. okt. 2017

To samlinger af gysernoveller: "Monster Lillit" for børn og unge på 10-13 år og "Når lyset slukkes" for unge på 12-14 år.

I bogen "Monster Lillit" er der fire noveller fx om trylleri der går galt og en moster der måske er en heks. I "Slangetæmmer" bliver en tatovering levende og bevæger sig væk fra Simons arm, eller hvad sker der? I "Villa Calla" bliver et sultent legehus fantasivenner med en dreng og hans søster. Hver historie er illustreret med 2-3 store sort-hvide illustrationer. I bogen "Når lyset slukkes" er der ti noveller, to med varulve, bl.a "Dyret må gerne fodres" og en med et farligt "sort cirkus" samt "Det sultne maleri" om Daniel der bliver væk i "Det sultne maleri". Der er ikke illustrationer i denne samling.

"Monster Lilit" er en gysende samling på 4 letlæste noveller med uhyggelige billeder til. God til lejrturen eller bare uhyggelig læsning. "Når lyset slukkes" indeholder 10 lidt mere tekstrige gysernoveller for unge med skarpe pointer, også gode til oplæsning ved lejrbålet omgivet af mørket.

Novellerne i "Når lyset forsvinder" er tidligere udgivet i læsetrænings-serien "Zoom ind. Gys", fx Helt forkert nummer - og andre gysDet sultne maleri og andre gysDødens sang - og andre gys, Det sultne maleri og andre gys og Dødens sang - og andre gys. Novellerne er skrevet igennem og er nu lidt mere udfordrende og måske lidt mere uhyggelige. Monster Lilit har ikke tidligere været udgivet, men er i samme stil som mange gysere af forfatterenNovellerne i "Når lyset forsvinder" er tidligere udgivet i læsetrænings-serien "Zoom ind. Gys", fx Helt forkert nummer - og andre gys, og Dødens sang - og andre gys. Novellerne er skrevet igennem og er nu lidt mere udfordrende og måske lidt mere uhyggelige. Monster Lilit har ikke tidligere været udgivet, men er i samme stil som mange gysere af forfatterenNovellerne i "Når lyset forsvinder" er tidligere udgivet i læsetrænings-serien "Zoom ind. Gys", fx Helt forkert nummer - og andre gys, Det sultne maleri og andre gys og . Novellerne er skrevet igennem og er nu lidt mere udfordrende og måske lidt mere uhyggelige. Monster Lilit har ikke tidligere været udgivet, men er i samme stil som mange gysere af forfatteren.