Bøger / skønlitteratur / noveller

Når månen går ned : noveller


Beskrivelse


Noveller. Seks noveller om relationer mellem mennesker og livets uforudsigelighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2019

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 20. feb. 2019

6 noveller om relationer mellem mennesker og livets uforudsigelighed. For dem, der holder af noveller om forhold mellem mennesker.

Gennem seks noveller får vi indblik i relationer mellem mennesker på forskellig vis og i hvordan relationer til andre kan forme os og nogle gange medføre, at vi mister relationen til os selv. Vi møder den unge Ellen, der på en ferie i Rom falder for den smukke italienske kunstner, der forfører hende med smukke ture og vin på den Spanske Trappe. Men han har også en mørkere, dominerende side. Vi møder kvinderne, der siden de gik på kostskole i gymnasieårene, har mødtes årligt og stadig har de samme roller som dengang, den styrende, den rebelske og den underdanige. Vi møder elskerinden, der bliver forladt for en ny elskerinde, og den unge pige der må flytte til Tanzania på grund af farens udstationering.

Rigtig fin forfatterdebut. Novellerne er skrevet i et fængende og letforståeligt sprog, og man får en følelse af, at man nærmest er til stede i de enkelte noveller.

En anden novellesamling, der også har menneskelige relationer som tema, er Naja Marie Aidts Bavian, uden videre sammenligning i øvrigt.