Bøger / faglitteratur

Når mænd og kvinder kommunikerer : brug forskellene - og skab bedre resultater


Beskrivelse


Ifølge forfatteren er forskellen mellem kvinder og mænd et mix af socialisering og biologi. Med eksempler på misforståelser, der ofte opstår mellem mænd og kvinder, især på arbejdspladsen, og konkrete råd til fremtidig kommunikation med det modsatte køn. Samt illustrative eksempler fra både livet på jobbet og i det private.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2015

af

af

Mette Fersum

d. 20. maj 2015

En bog til dem med interesse for hvordan kvinder og mænd kommunikerer, henvendt til begge køn, også ledere. Niveauet er alment.

Birgitte Baadegaard er cand.merc. og ejer firmaet baadegaard.dk, med speciale i diversitet, udvikling og outplacement. Hun mener forskellen mellem kvinder og mænd er et mix af socialisering og biologi. Forskellene i kønshormonerne og hjernens modningsproces har stor betydning for vores forskellige udvikling og personlighed. Hun ønsker at gøre læseren bevidst om de misforståelser, der ofte opstår mellem mænd og kvinder, når vi taler sammen. Kvinder er oftest omsorgsfulde, empatiske, og holder styr på flokken. Mænd er ofte hurtige, eksplosive og stærkt fokuseret når det gælder liv og død. Hun kommer rundt om mange emner i vores kommunikation som illustreres med små cases fra arbejdspladser og fra hverdagen med gode råd til kommunikation for ham og hende. Der gives mange eksempler fra arbejdsmarkedet og på hvordan erhvervslivet kan skabe løsninger ved målrettet at sætte mænd og kvinder sammen i ligeværdigt spil på alle niveauer. Hvis en arbejdsplads skal fungere optimalt skal der være blandende teams og kompetencer.

Man kan mærke forfatterens passion for emnet. Hun har et tvist af humor i sin beskrivelser. Det er interessante vinkler hun bidrager med, som mange nok gerne vil læse om.

En klassiker er Mars og venus på arbejdspladsenHvorfor mænd intet husker og kvinder intet glemmerLadycool. Hvorfor mænd intet husker og kvinder intet glemmer og Ladycool er to nyere titlerEn klassiker er Mars og venus på arbejdspladsen. og Ladycool er to nyere titlerEn klassiker er Mars og venus på arbejdspladsen. Hvorfor mænd intet husker og kvinder intet glemmer og er to nyere titler.


Børsen

d. 13. jan. 2016

af

af

Henrik Ørholst

d. 13. jan. 2016