Bøger / skønlitteratur / noveller

Når mørket kommer krybende


Beskrivelse


Noveller. Fem gysernoveller med uhyggelige spøgelser, en uhyggelig fascination af døden, en monstrøs nisse, et koldt og hjemsøgt hus, og den der porcelænsdukke, der ligger helt stille, men måske bevægede sig alligevel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2018

af

af

Michael Olsen

d. 21. mar. 2018

Fem gysernoveller til dig, der godt kan tåle lidt gys, inden du skal i seng og i hvert fald ikke synes, at skyggen ligner en mand med en økse eller at den mærkelige skrabelyd nok bare er grenene, der rammer vinduet. Til unge og voksne gyser-elskere.

"Når mørket kommer krybende" indeholder fem gysernoveller skrevet af danske forfattere, der alle er kendt fra tidligere udgivelser. Novellen "Svarthdel" har med titlen "Den forsvundne risengrød" tidligere været bragt i novellesamlingen "Hvor skyggen falder".

Der er ikke noget fællestræk, der binder samlingens noveller sammen, udover gyset. Bedst er Silvestris novelle "Blinde killinger" om barnet med den lidt usunde interesse for død, og Østergaards novelle "Et barndomshjem", der er nærmest gotisk i sin fortælling om det mørke og kolde hus, med mærkelige lyde og værelser, man ikke må gå ind i.

Der findes mange gyserantologier på dansk, også med de samme forfattere som i nærværende bog. Udover ovennævnte Hvor skyggen falderMonsterUniversets mørkeHorror.dk er der blandt andet Monster, Universets mørke og Horror.dk, der kan anbefalesDer findes mange gyserantologier på dansk, også med de samme forfattere som i nærværende bog. Udover ovennævnte Hvor skyggen falder er der blandt andet , Universets mørke og Horror.dk, der kan anbefalesDer findes mange gyserantologier på dansk, også med de samme forfattere som i nærværende bog. Udover ovennævnte Hvor skyggen falder er der blandt andet Monster, og Horror.dk, der kan anbefalesDer findes mange gyserantologier på dansk, også med de samme forfattere som i nærværende bog. Udover ovennævnte Hvor skyggen falder er der blandt andet Monster, Universets mørke og , der kan anbefales.


Himmelskibet

Nr. 54 (2018)

af

af

Thomas Winther (f. 1976-10-31)

Nr. 54 (2018)Informationer og udgaver