Bøger / faglitteratur / erindringer

Når mor dør : 8 kvinder i alderen 15, 19, 26, 34, 42, 52, 59 og 74 år fortæller om at miste


Beskrivelse


Beretningen om otte kvinders tab af deres mor. De fortæller om sorg og afmagt, om at få sagt de rigtige ting, om at planlægge den bedste begravelse for deres mor og om at forstå og tilgive.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2010

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 3. nov. 2010

Bogen henvender sig til alle (kvinder), der har mistet deres mor, og som ønsker at læse om andre kvinder i samme situation. Lene Skriver Bak skriver i forordet, at hun bl.a. med bogen har villet undersøge, om ældre kvinder - som måske er mere afklarede - opfatter tabet af moren som mindre sorgfyldt end yngre kvinder. Bogens undertitel er derfor : "Kvinder i alderen 15,19,26,34,42,52,59 og 74 år fortæller om at miste".

LSB kender vi ikke i andre forfattersammenhænge. Sproget i bogen bærer præg af at være den fortalte oplevelse om døden og virker meget enkelt og ligefremt. Der er medtaget en del billeder af de implicerede.

Selvom døden er tabubelagt, er der efterhånden kommet flere antologier/samtalebøger om dette emne. For nyligt er en lignende bog udkommet Min mor er død med Ritt Bjerregaard, Christine Antorini, Anne Linnet og Hanne-Vibeke Holst. Desuden kan nævnes Min mand døde - min kone døde og Min mor døde - min far døde. Denne bog medtager også meget relevante afsnit om døden fortalt fra præstens, psykologens og bedemandens synsvinkel.

En sober og læseværdig bog om det at miste sin mor. Der findes ikke en egentlig opskrift på, hvordan man agerer, når nogen tæt på dør og heller ikke, hvordan man tackler sorgen. Derimod kan det være helende og livgivende at læse denne bog til refleksion - når situationen er der - og bagefter.