Bøger / skønlitteratur / roman

Når tavshed taler


Beskrivelse


Roman om en hustru, en elskerinde og en datters forhold til en mand. Om kærlighed, der besværliggøres af 2. verdenskrigs komme og om tre forskellige opfattelser af samme mand over tid.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2013

af

af

Tina Schmidt

d. 20. aug. 2013

For voksne læsere, måske fremdeles lidt modne kvinder. Livsklog roman.

En roman om en datter, en kone og en elskerinde, der har manden Andreas til fælles. I konstante flashbacks og skiftende synsvinkler mellem de tre kvinder fortælles en historie om kærlighedens faldgruber, om 2. verdenskrig og om Andreas. Fælles med elskerinden har han oplevelser fra koncentrationslejre, noget der giver dem et ubrydeligt bånd, men samtidig har han kærligheden og ansvaret over for sin kone. Alle har de dybe hemmeligheder og traumer fra krigen, som ingen af dem kan komme sig over. Fællestrækkene mellem de tre kvinder er deres komplicerede forhold til mændene i deres liv. En følelse af at fornuftsægteskabet og parforholdet ikke er nok, at livet er besværligt og ting ikke flasker sig som man troede. Velskrevet og livsklog.

Andre bøger med 2. verdenskrig som katalysator for dramaet kunne være Sarahs nøgle af Tatiana de Rosnay eller Régine Deforges Pigen med den blå cykel - dog uden at blive til triviallitteratur.

Velskrevet, livsklog roman om kærlighedens og parforholdets mange nuancer og gråtoner.


litteratursiden.dk

d. 23. sep. 2013

af

af

Jette S. F. Holst

d. 23. sep. 2013

Velskrevet og tankevækkende debutroman om familiehemmeligheder og en søgen efter sandheden. ’Når tavshed taler’ er historien om de tre kvinder - Lucia, Sarah og Clara - hvis liv alle har drejet omkrin...


Weekendavisen

d. 20. sep. 2013

af

af

Lars Bonnevie

d. 20. sep. 2013