Bøger / skønlitteratur / roman

Når violerne blomstrer


Beskrivelse


Et besøg hos sin grandtante på Bainbridge Island vender op og ned på forfatteren Emilys liv, og alt hvad hun troede, hun vidste om sin familie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2020

af

af

Iben Jakobsen

d. 7. maj 2020

To kærlighedshistorier mødes, da Emily rejser tilbage til Bainbridge Island og opdager en gammel dagbog fra 1940'erne. Til fans af kærlighedshistorier, hvor fortiden har en central rolle i nutidens fortælling.

Nyskilte Emilys liv er et rod. Hendes mand bedrog hende, og hun har ikke skrevet et ord siden hendes bestseller blev udgivet for 10 år siden. Det er derfor en lettelse for hende at rejse ud til hendes 80-årige grandtante og den smukke ø, som Emily tilbragte sin barndoms somre på. Her genfinder hun forbindelsen med sig selv, får opklaret mysteriet om den dårlige stemning i hendes familie og finder både ny og gammel kærlighed - samt en dagbog fra 1940'erne med en glemt kærlighedshistorie, der kan vende op og ned på hendes liv. En historie om sorg og savn, fortrydelse, kærlighed og nyt håb.

Det er en interessant historie, men den savner dybde. Det bliver hurtigt meget overfladisk, og der skøjtes hen over alle de tungere følelser. Den starter lidt langsomt ud, men bliver mere fængende jo længere, man når ind. Kort og godt, en sød historie til en regnvejrsdag, men ikke meget mere end det.

Jio har tidligere skrevet Alle blomsterne i Paris, som også er en kærlighedshistorie i to tidsspor. Tilsvarende fortællinger kan findes i bøger af fx Kate Morton og Lucinda Riley.


litteratursiden.dk

d. 19. okt. 2020

af

af

Line Hoffgaard

d. 19. okt. 2020

Er du til feel-good romaner med romantik, mysterier og maleriske scenarier, er du garanteret en hyggelig læseoplevelse. Feel-good roman med romantiske forviklinger, hemmeligheder og et mysterium fra f...