Bøger / skønlitteratur / eksperimenterende litteratur

Naboplanter


Beskrivelse


Eksperimenterende kortprosa om natur og menneske i allegorisk afhængighed af "naboplanten".

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 9. apr. 2018

"En naboplante er en plante der bærer på noget, et stof eller en særlig evne, som kan være gavnlig eller sårende for andre plantearter" I denne nyskabende kortprosa samling sanser vi den sanselige til tider sensuelle sammenhæng artsforskellige gevækster imellem. For de både form, sprog og naturnysgerrige.

Jævnfør forlaget kommer vi på en poetisk feltnoterisk rejse gennem bl.a. franske naturvinmarker og danske køkkenhaver hvor vi møder hybenroser, brændenælder, fluer, regnorme og vinbønder på en rejse ind i sansningens ekspansive rum og sprogets biologi. Sofie Isager Ahler der er uddannet antropolog udtaler selv at hendes skrivepraksis bunder bl.a. i et udvidet arbejde med feltnoter, hvor hun gennem nærstudier af naturrelaterede praksisformer udforsker og afprøver sprogets egenskaber til at beskrive eller mime naturens bevægelser.

Finurlig debut. Sansende, legende til tider sensuelt, stemningsmættet og stemningssættende form og indholdseksperiment. Det bliver spændende at følge den unge forfatter fremover.

SjæleblindhedTræer der ligner mennesker af Eduard Kohn og oversat af Sofie Isager Ahler er også baseret på feltstudier og fortolker forholdet mellem menneske og natur; men uden den samme poetiske legelyst med sproget. En nyere dansk digtsamling af god kvalitet og som her med menneskeliv/planteliv allegori er Træer der ligner menneskerSjæleblindhed af Eduard Kohn og oversat af Sofie Isager Ahler er også baseret på feltstudier og fortolker forholdet mellem menneske og natur; men uden den samme poetiske legelyst med sproget. En nyere dansk digtsamling af god kvalitet og som her med menneskeliv/planteliv allegori er .


Politiken

d. 5. maj 2018

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 5. maj 2018


Standart

Årg. 33 nr. 2 (2019)

af

af

Marie Marcussen Lerche

Årg. 33 nr. 2 (2019)