Bøger / faglitteratur

Nærdødsoplevelser : erfaringer, der kan give os et bedre liv


Beskrivelse


På baggrund af evidensbaseret forskning og personlige beretninger fra patienter beskrives nærdødsoplevelsernes karakter, og hvorledes oplevelserne kan bruges til at foretage positive ændringer i livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2018

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 6. apr. 2018

"Det er ved at tænke over døden, at vi virkelig kan standse op og tænke over den måde, hvorpå vi lever vores liv". Frygter du døden, kan du finde trøst og viden i denne grundige udforskning af nærdødsoplevelser.

Forfatteren begyndte tidligt i sin lægegerning at interessere sig for nærdødsoplevelser (NDO), og har forsket i emnet i over 20 år. Hun lægger vægt på, at NDO ikke skal forveksles med liv efter døden; hun er mest interesseret i den medicinske del, og hvad vi kan bruge af oplevelserne til at få et bedre liv. I et stort kildemateriale med NDO-beretninger gennemgås ligheder og forskelle på selve oplevelsen og eftervirkningerne, fx er der kulturelle forskelle. Desuden findes et kort resumé af forfatterens Ph.d.-afhandling samt et kapitel om mulige fysiologiske og psykologiske forklaringer på NDO. Sidst i bogen en omfattende kildeliste.

Utrolig interessant læsning, der formidles lettilgængeligt - dog kræver Ph.d.-resuméet lige lidt ekstra opmærksomhed. Man hører sjældent om NDO'er, hvor det ikke er en god oplevelse, men de nævnes også, og det føles troværdigt, at dette medtages og anerkendes.

Jeg døde for at vågne opTil himlen og tilbageVores bevidste univers og Til himlen og tilbage er begge NDO-beretninger oplevet af henholdsvis en narkoselæge og en neurokirurg. Forfatteren til den sidste er aktuel med Vores bevidste univers, som ligesom i nærværende bog har fokus på hvordan vi kan bruge NDO-viden til et bedre livJeg døde for at vågne op og er begge NDO-beretninger oplevet af henholdsvis en narkoselæge og en neurokirurg. Forfatteren til den sidste er aktuel med Vores bevidste univers, som ligesom i nærværende bog har fokus på hvordan vi kan bruge NDO-viden til et bedre livJeg døde for at vågne op og Til himlen og tilbage er begge NDO-beretninger oplevet af henholdsvis en narkoselæge og en neurokirurg. Forfatteren til den sidste er aktuel med , som ligesom i nærværende bog har fokus på hvordan vi kan bruge NDO-viden til et bedre liv.