Bøger / faglitteratur / øvelser

Nærmere noget : filosofien bag yoga


Beskrivelse


Om yoga og den tradition, der ligger bag, udfoldet så det har relevans for det moderne vestelige liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 10. apr. 2013

Bogen henvender sig til dem, der dyrker yoga og som ønsker mere viden om de filosofiske tanker, der ligger til grund for yogatraditionen, og om yogastillingernes og meditationsøvelsernes eksistentielle betydning. Men bogen kan også anvendes af læsere, som ikke dyrker yoga eller tror på reinkarnation, men som ønsker viden om den indiske filosofi.

Simon Krohn er yogalærer og cand. mag. i indisk filosofi, og denne introduktion til filosofien bag yoga er hans første bog. I modsætning til så mange andre motionsformer handler yoga ikke bare om at præstere, men også om bevidsthed om hvordan yogateknikkerne påvirker udøveren. Ifølge Simon Krohn er yoga udviklet for at vi kan se virkeligheden i øjnene og få indsigt til at leve i harmoni med den. Simon Krohns formål med bogen er at introducere filosofien bag yoga på en letforståelig måde for de læsere, som ikke i forvejen er fortrolig med indisk filosofi og virkelighedsopfattelse, og at sætte begreber som reinkarnation, bevidsthed, prana, tantra, nirvana m.m. ind i sammenhæng.

Søren "Yoga" Rasmussen har skrevet 2 bøger, som begge er introduktioner til filosofien bag yoga: Yoga - stillinger og programmer, 2012, og Yoga : en guide med øvelser og teknikker for selvransagelse, selvudfoldelse og selverkendelse, 2009.

Jeg synes det er lykkedes for Simon Krohn at skrive en god introduktion til filosofien bag yoga, bl.a fordi han forbinder tankerne bag yoga og det moderne vestlige liv med mange letforståelige eksempler og historier.


Nyt aspekt

Årg. 45, nr. 3 (2013)

af

af

Jesper Ovesen

Årg. 45, nr. 3 (2013)