Bøger / skønlitteratur / roman

Nærmeste pårørende


Beskrivelse


Krimi, der sættes i gang da Århus-journalisten Dicte Svendsen modtager en cd-rom med en film af en modbydelig halshugning. Er muslimsk terror kommet til Danmark, eller er det noget personligt?

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Elisabeth Bennetsen

2006

Nye læsere kan ikke begynde her! De skal helst have været de foregående tre bind igennem for at kunne holde ordentligt styr på udviklingen i Århus-journalisten Dictes privatliv og hendes mange kontakter i både venne-politi-kollegakredse for slet ikke at tale om kriminallivet i Århus. Men som i de øvrige bind får læseren også her en både spændende og letlæst krimi med mange sidehandlinger og personer, hvis skæbner flettes sammen på mere eller mindre sandsynlig vis med en Dicte, der nærmest snubler over spor. Det ikke helt troværdige tilgiver man dog gerne for spændingens og den rene underholdnings skyld! Dicte modtager med posten en film, som viser en bestialsk henrettelse af en mand. Er det muslimsk terror eller noget helt andet? Opklaringen, som vi følger både fra politiets og Dictes side, knytter tråde tilbage til et kollektiv, hvor hun kom som ung, og hvor faren til hendes bortadopterede søn boede. Som bogen skrider frem afsløres en grum baggrundshistorie med blodhævn som motiv. Uden at være en debatbog beskæftiger bogen sig med emner som dødsstraf, hævn, integration og terror, og med sit afsæt i nutidige begivenheder og et konkret bymiljø er den også et tidsbillede. Jeg vil tippe målgruppen til at være både bred og stor, men nok især kvindelig.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2006

af

af

Lone Krøgh

d. 9. okt. 2006

Hæsblæsende og spændende krimi med den århusianske journalist Dicte Svendsen, som denne gang måske er kommet på sporet af en muslimsk terroraktion. Den 44-årige århusianske journalist Dicte Svendsen h...


Jyllands-posten

d. 26. sep. 2006

af

af

Annelise Vestergaard

d. 26. sep. 2006


Weekendavisen

d. 29. sep. 2006

af

af

Katinka Bruhn

d. 29. sep. 2006


Politiken

d. 26. sep. 2006

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 26. sep. 2006


Berlingske tidende

d. 26. sep. 2006

af

af

Jan Hedegaard

d. 26. sep. 2006


Børsen

d. 16. okt. 2006

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 16. okt. 2006