Bøger / faglitteratur

Nærvær i pædagogisk praksis : mindfulness i skole og daginstitution


Beskrivelse


Inspiration til hvordan man kan skabe et lærings- og udviklingsmiljø, som understøtter en praksis, hvor børn får erfaringer med at være til stede i sig selv og hvor de oplever ro til at være og til at lære.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. sep. 2010

Denne antologi fortæller, hvordan man i skoler og daginstitutioner kan arbejde med mindfulness. Det er en spændende bog, som både lærere og pædagoger kan have glæde af at læse og arbejde ud fra. Det er samtidig også en velegnet udgivelse til seminariernes biblioteker samt en god inspiration til ledere af skoler og daginstitutioner, som har fokus på udvikling af lærings- og udviklingsmiljøet.

Målet med at arbejde med mindfulness er at skabe en praksis, hvor børnene er nærværende og oplever ro til både at være og til at lære. Udgangspunktet er, at der er alt for mange stimuli og stressfaktorer i hverdagen, som kan afhjælpes via nærvær og mindfulness. Bogen indledes med de overvejende teoretiske bidrag om emnet, som efterfølges af mere praksisorienterede indlæg om bl.a. berøring, træning af nærvær, relationernes betydning, yoga med børn, ro i børnehaverne, nærvær via uderum og natur samt praktiske eksempler fra en Waldorf-skole.

Denne bogs målgruppe vil også have glæde af at læse antologien Eksistens og nærvær, 2009.

Spændende og inspirerende bog om mindfulness og nærvær til anvendelse i pædagogiske sammenhænge i skoler og daginstitutioner. Bogen rummer mange gode praktiske eksempler og idéer, som er nemme at anvende i egen pædagogisk praksis.


Undervisere.dk

Årg. 5, jun. (2011)

af

af

Sanne Lillemor Hansen

Årg. 5, jun. (2011)


Socialpædagogen

Årg. 67, nr. 22 (2010)

af

af

Maria Rørbæk

Årg. 67, nr. 22 (2010)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2011, nr. 3

af

af

Siggi Kaldan

2011, nr. 3