Bøger / faglitteratur til børn

Næsehorn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2018

af

af

Stine Bille

d. 2. mar. 2018

I denne bog kan du lære om både hvide og sorte næsehorn. Hvordan de to arter adskiller sig, og hvad næsehornene lever af, og hvordan de bliver jagtet af krybskytter. For 7-9-årige.

"Næsehorn" er en del af serien "Min første bog". I bogen kan man læse om hvordan næsehornet lever, hvor stort det er og om dets fjender. Der har levet næsehorn i mange millioner år, men desværre er næsehornet nu et truet dyr, og der er ikke ret mange tilbage. Krybskytterne skyder dyrene og saver deres horn af, fordi mange mennesker, tror at hornene kan gøre syge mennesker raske. Et næsehorn føder kun en kalv ad gangen, og den drikker mælk hos sin mor i to år. Den begynder også at spise græs eller blade. Der er indholdsfortegnelse, stikordsregister, og materialeforslag hvis du vil vide mere om næsehornet. Bogen har fast omslag og på www.minførstebog.dk kan man finde opgaver til bogen.

En god lille fagbog om næsehornet. Indholdet er oplysende og spændende. Teksten er veltilrettelagt, og formuleret i korte sætninger. Der er mange forskellige oplysninger i gule fakta-bokse på opslagene. De mange farvefotos er gode og meget informative.

I bogen NæsehornNæsehorn kan man både læse og lytte til fakta-oplysninger om næsehornet. I serien "Første fakta" findes der til samme aldersgruppe skrevet af Troels GollanderI bogen kan man både læse og lytte til fakta-oplysninger om næsehornet. I serien "Første fakta" findes der til samme aldersgruppe skrevet af Troels Gollander.