Bøger / faglitteratur til børn

Næsehorn


Beskrivelse


Hvor og hvordan lever næsehornet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2016

af

af

Stine Bille

d. 9. feb. 2016

Læs, lyt og se korte filmklip om næsehornet. Du kan blandt andet læse om hvor næsehornet lever, hvilke arter der findes, hvilke fjender det har. For 7-8-årige.

Faktahæfte om næsehornet. Næsehornet er et stort pattedyr, som desværre også er et truet dyr. I Asien er der kun cirka 50 Java-næsehorn tilbage. I kort tekst fortælles om levevis, territorium, arterne, parring og næsehornets unger. Bogen beskriver dyrets fjender, og hvorfor næsehornet er et truet dyr. Fagudtryk er fremhævet med fed skrift, og forklares nederst på siderne. Teksten kan læses op ved hjælp af QR-kode.

Det er en udmærket fagbog med et godt fagligt indhold. Fotos og de små QR-filmklip understøtter fint teksten. Muligheden for oplæsning er et stort plus for bogen. Bogen har sværhedsgraden lix 13, og retter sig især til børn i indskolingen.

I serien "Første fakta" har Troels Gollander skrevet bogen NæsehornPingviner til samme aldersgruppe. I samme serie om dyr "Læs med lyd og film. Fakta A" findes blandt andet PingvinerI serien "Første fakta" har Troels Gollander skrevet bogen Næsehorn til samme aldersgruppe. I samme serie om dyr "Læs med lyd og film. Fakta A" findes blandt andet .