Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nanas kanin


Beskrivelse


Nana vil vise Silas sin kanin Ninus. Da Silas kigger i buret, er Ninus væk. Nana bliver ked af det. Mon hun finder Ninus igen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 21. mar. 2011

Nanas kanin og Tryl nu, Silas er to begynderlæsningsbøger i serien Lydret ps, som vil kunne bruges til den allerførste læsning i 0. klasse, fra 5-6 år. Begge emner fanger fint målgruppen, og Mette Kirstines iøjnefaldende forsider er et godt blikfang.

Jørn Jensen har endnu en gang vist, at han kan sit håndværk. I Nanas kanin er kaninen Ninus blevet væk. Nana og Silas leder efter den og finder den til sidst. I Tryl nu, Silas kan Silas få ting til at forsvinde. Han låner Nanas mobil for også at trylle den væk. Nanas hund Bobo har taget telefonen, da Silas skal finde den igen. Først bliver Nana vred, men får så den gode ide at ringe til mobilen fra Silas' telefon. Bobo får ros for at have fundet Nanas mobil. De samme lydrette ord trænes i de to vidt forskellige historier og med lix 04 og lettal 10 er her to gode sprogtræningshistorier til 0. - 1. klasse. Illustrationerne udvider tekstforståelsen til også at vise de følelser, Nana gennemlever i de to historier.

De to historier ligger i top på niveau med fx Lene Møllers Trolde i Ådal og Befri mor Ræv, begge 2010.

Fint læsetræningsmateriale, oplagt anskaffelse til såvel børne- som skolebibliotek, for de allerførste læsere.