Bøger / faglitteratur / bagebøger

Nannas brød & kager


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Nye og inspirerende bøger om bagværk kan bibliotekerne vist ikke få nok af, specielt ikke når der som her er tale om en flot og veltilrettelagt dansk en af slagsen. Og med kogekonen, kogebogsforfatteren, madskribenten og radioværten Nanna Simonsen som ophavskvinde er kvaliteten som altid i orden.

Titlen Nannas brød & kager er helt præcis, for i bogen præsenterer Nanna Simonsen en række af sine personlige favorit opskrifter på brød og kager. Opskrifterne er skrevet lige ud af landevejen med angivelse af ingredienser og fremgangsmåde. Ingredienserne er almindeligt kendte, og fremgangsmåden er beskrevet i et almindeligt og uhøjtideligt sprog, så alle kan være med. No nonsens i dét køkken. De fleste opskrifter er velkendte for den, der er vant til at bage, men ofte med et lille twist eller en interessant variation. Af brød er der opskrifter på rugbrød, hvedebrød, sigtebrød, surbrød, små brød og boller, og til samtlige opskrifter er der flotte og indbydende farvefotografier af det færdige resultat. Kageopskrifterne tæller bl.a. små tærter og muffins, skærekager, lagkager, småkager og frugtkager, og er alle uden undtagelse af den slags, man straks har lyst til at give sig i kast med at fremstille.

Der findes mange gode, nyere bøger om bagværk på bibliotekerne, ingen nævnt og ingen glemt. Denne udmærker sig ved at være dansk og af gennemført høj kvalitet.

En flot og veltilrettelagt dansk bagebog, som alle biblioteker vil kunne bruge. Kræs for brød- og især kageelskere.