Bøger / skønlitteratur / noveller

Nano kommer til Clifford Falls : noveller


Beskrivelse


Science fiction-noveller. Børn, der ikke behøver at sove. Nanoteknologi, der gør menneskeligt arbejde unødvendigt. Og gamle mennesker, der oplever noget mystisk på plejehjemmet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 18. nov. 2014

Børn der ikke behøver søvn, nanoteknologi der gør det muligt at fremstille alt og mærkelige hændelser på et plejehjem - tre intelligente historier til science fiction læsere.

Forfatteren Nancy Kress er et stort navn, når man taler om moderne science fiction-litteratur, og hun har vundet mange af priser. "Nano kommer til Clifford Falls" er første gang, man kan læse hende på dansk. Bogen indeholder to kortromaner, "Tiggere i Spanien" og "Erdmanns Knudepunkt" samt novellen "Nano kommer til Clifford Falls". Desuden afrundes bogen af et efterord af Niels Dalgaard, hvor han introducerer forfatteren - Dalgaard har også udvalgt og oversat fortællingerne, der alle kredser om naturvidenskabelige og teknologiske aspekter ("hard scifi"), og hvordan det påvirker mennesker.

Bogen fungerer fremragende som introduktion til Kress' forfatterskab, og man må håbe, at flere af hendes bøger vil blive oversat til dansk. Kress har et fint greb om science fiction genren og formår elegant og troværdigt at koble den hårde naturvidenskab med de menneskelige aspekter. Menneskerne drukner aldrig i de spændende plots, og både samfundskritikken og satiren sidder lige i skabet. Dalgaards efterord er grundigt og fungerer fint som introduktion til forfatterskabet.

Science Fiction Cirklen har udgivet flere fine oversættelser af noveller som CykelsmedenVejen mellem stjernerneLegetøj og Vejen mellem stjernerne. Der er også den fine danske novellesamling Legetøj fra KandorScience Fiction Cirklen har udgivet flere fine oversættelser af noveller som Cykelsmeden og . Der er også den fine danske novellesamling Legetøj fra KandorScience Fiction Cirklen har udgivet flere fine oversættelser af noveller som Cykelsmeden og Vejen mellem stjernerne. Der er også den fine danske novellesamling fra Kandor.


litteratursiden.dk

d. 8. jan. 2015

af

af

Jette S. F. Holst

d. 8. jan. 2015

Intelligent science fiction om nano-teknologi og genmanipulation og om hvordan fremtidens teknologi virker og påvirker mennesket. Nancy Kress er et anerkendt navn på den internationale science fiction...


Himmelskibet

Nr. 43 (2015)

af

af

Majbrit Høyrup

Nr. 43 (2015)