Bøger / faglitteratur / biografier

Napoleon


Beskrivelse


Portræt af den franske kejser Napoléon I (1769-1821) og om hvordan det lykkedes en korsikansk advokatsøn at blive den mest magtfulde mand i Europa ved at bruge tidens medier til at fastholde magten og skabe sig selv som levende legende.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2013

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 12. aug. 2013

Til læsere med ønske om viden ud over det populærhistoriske niveau.

En bog om Napoleon(N) som mere fremstår som et bredt historisk værk end en decideret biografi. Vi følger N fra opvæksten på Korsika, hans kometagtige militære og politiske karriere, baggrunden for hans succes på slagmarkerne og N's dygtige strategi som spindoktor bag sin egen politiske løbebane og de militære kampagner frem til hans eksil og død på St. Helena. Værket kan hverken betegnes som populær- eller militærhistorie, men er primært analyserende indenfor periodens franske og europæiske historie. Herved kommer bogen langt bedre end så mange andre værker ind bag personen, de mange myter omkring ham og hans spor i eftertiden. Et moment der dog omvendt også resulterer i en gennemgående lidt tungere læsning. Værkets styrke ift. tilsvarende værker er baggrundsanalyserne, kikket bag myterne og den fine anskueliggørelse af de historiske sammenhænge, mens svagheden er en til tider løs og vel detaljeret fremstilling.

Den mest omfattende biografi Cronin: Napoleon Bonaparte, 2006 er sammen med Lindqvist: Napoleon mere populærhistoriske fremstillinger, mens Johnson: Napoleon : en biografi er noget ensidig i sin vinkel.

Et fint dybdeborende værk som fremstår mere analyserende end hidtil foreliggende Napoleon-biografier og uden disses vægtning af personen og militærhistoriske detaljer. Primært for læsere, der ønsker mere analyserende viden om årsager og begivenheder på baggrund af periodens historie.


Jyllands-posten

d. 27. aug. 2013

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 27. aug. 2013


Information

d. 3. sep. 2013

af

af

Uffe Østergård

d. 3. sep. 2013


Weekendavisen

d. 27. sep. 2013

af

af

Ulrik Langen

d. 27. sep. 2013