Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Napoleon


Beskrivelse


Opgaver på www.fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 19. nov. 2013

Spændende, letlæselig fagbog om Napoleon og hans tid, som vil være velegnet til historiske emnearbejder og faglig læsning - og såmænd også til almindelig interesselæsning for børn i 7-12 års alderen.

I 16 korte opslag tegnes et levende portræt af én af Europas mest markante historiske personligheder, nemlig Napoleon Bonaparte. Beskrivelsen veksler mellem små anekdoter, historiske fakta og betragtninger over Napoleons historiske betydning. Det gøres i et let og levende sprog, hvilket - sammen med de illustrative billeder - skaber et virkelig spændende indblik i Frankrigs og Europas historie efter den franske revolution. Faktisk gives der samtidig fint indblik i Danmarks situation i begyndelsen af 1800-tallet, idet Danmark ved sine storpolitiske valg på flere måder blev inddraget i Europas konflikter. Virkelig meget storpolitisk stof strejfes i den lille bog, som i kraft af sin korte, præcise og forklarende form bidrager til klarhed og overblik - og så stiller bogen gode spørgsmål.

Der findes udmærkede, kortfattede fagbøger om Napoleon, fx Jørgen Hartung Nielsens: Napoleon og især Thomas Meloni Rønns med samme titel, men begge er væsentligt sværere end den her anmeldte.

Fagbogen om Napoleon udmærker sig ved at både at være let, spændende og særdeles oplysende - og samtidig stille vigtige historiske spørgsmål, som: Var Napoleon egentlig moderne samfundsreformator eller en kynisk diktator? Var han helt eller skurk - og kan man overhovedet besvare et sådan spørgsmål éntydigt?.