Bøger / faglitteratur / rejseguides

Napolis tusind farver : historie, kultur og natur - 10 turistture


Beskrivelse


Guide til syditalienske Napoli. Om byen og dens historie. Med informationer om seværdigheder, mad og kultur samt forslag til 10 ture.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2018

af

af

Kent Skov

d. 18. juni 2018

Fyldig klassisk rejseguide til den farverige og historiefyldte syditalienske hovedby Napoli. For rejselystne til de europiske kulturbyer.

Napoli har rehabiliteret sit ry som destination efter fortrinsvis at være berygtet for mafiavirksomhed, kriminalitet og affaldsdynger. Bogen er en fyldig og informationstæt, klassisk rejseguide om byen og dens brogede historie som syditaliensk magtcentrum. Napoli inkarnerer den omskiftelige historie, der har været området til del op til samlingen af Italien og de skiftende magthavere: Byzantinere, longorbarder, normmannere, de spanske bourboner og de østrigske habsburgere. Hoveddelen består af velkendte turforslag. Ti i alt. Ni er geografisk opdelt efter byen med seværdigheder, oversigtskort, fotos og vignetter. Turforslag 10, "Napoli by night for unge og dem som har været unge" omhandler mad-, kultur- og mødesteder. Sidste hovedafsnit giver baggrundstekster om de væsentligste attraktioner: Vesuv, Pompei, madtraditioner, historiske danskere osv. Selvfølgelig med den napolitanske stolthed, pizzaen m.m. Fyldigt afsnit med links til alle emner.

Særdeles fyldig og nyttig rejseguide om end traditionel i stil og opbygning med vægt på historiske emner. Mange illustrationer, men kvaliteten er generelt under niveau. Gode links til andre kilder.

NapoliTuren går til Napoli & Syditalien er en ny dansk bog om byens arkitektur. Og så selvfølgelig den nyeste ok udgave af Turen går til & SyditalienNapoli er en ny dansk bog om byens arkitektur. Og så selvfølgelig den nyeste ok udgave af .