Bøger / faglitteratur

Narcissisme : det dårlige - og overraskende gode - ved at føle sig helt speciel


Beskrivelse


Om de forskellige afarter af narcissme med en analyse af hvorfor det både kan være sundt og usundt at være narcissist. Gode råd til hvordan man kan styrke sit selvværd uden af blive offer for de negative aspekter ved narcissismen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 10. maj 2016

Populærvidenskabelig bog om sund og usund narcissisme, med cases og konkrete øvelser. Interessant og seriøs bog til psykologi-interesserede og læsere af selvhjælps-bøger.

Psykolog Craig Malkin har et radikalt og nyt blik på opfattelsen af, at narcissisme udelukkende er negativt. Han taler om et spektrum af narcissisme, hvor man enten er selvudslettende (ekkoist) eller selvforherligende (narcissist) hvis man ligger i yderpunkterne. Narcissisme-testen kan måle, hvor på skalaen, man befinder sig. Bogen er inddelt i 4 dele: Hvad er narcissisme? - Oprindelse, sund og usund narcissisme - At genkende og håndtere sund og usund narcissisme - Udvikling af sund narcissisme. Indeholder litteraturliste til videre læsning. Forord af Irene Oestrich.

Meget interessant og velresearchet bog om et emne, der er hot i USA lige nu. Sproget er frisk og ligetil, og bærer præg af, at forfatteren også er blogger på Huffington Post. Der er en god rød tråd i bogen, og den er både oplysende og underholdende. Det var let at tage testen, og resultatet ramte ret godt plet på denne læser, der i det hele taget fik mange aha-oplevelser af at læse bogen. Fin detalje med indledning af myten om Narcissus og Ekko.

Nærværende bog er pt. den eneste om narcissisme med denne vinkel. Bli'r jeg nogensinde god nok? giver gode råd til at håndtere narcisstiske mødre, og bryde arven.