Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Narkoringen


Beskrivelse


Krimi. Jonas får lov til at komme til Norge med sin stedfar, som er langturschauffør, men ingenting går efter planen. Kedelig bliver turen dog ikke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jesper Holtoug

2008

Bogen er klart til frilæsningsbrug. Der er ikke meget stof under overfladen eller mellem linjerne, til gengæld er der ramasjang for alle pengene. Den effektfulde forside, den store sats og de få sider vil sammen med forfatterens velkendte navn få læserne til selv at plukke bogen ned fra hylden. Især for drengelæsere mellem 9 og 12 år eller lidt ældre usikre læsere.

Forfatteren kendes for sine langt flere end 100 bøger, især gysere og krimier. Mange af disse er ligesom denne udgivet på eget forlag. Narko-ringen er en helt enkel historie med mindelser om svundne tiders drengebøger: godt med knald på den ydre handling og ikke for meget besværlig persontegning, ingen underlige, psykologiske spil og hverken magi eller filosofiske funderinger. En regulær spændingshistorie om en 12-årig dreng, der kastes ud i nogle drabelige begivenheder med pengegriske bagmænd og polske banditter. Genren er krimi og sproget er særdeles enkelt og lettilgængeligt med et lix-tal på ca. 10.

Der findes talrige letlæselige spændingsbøger som denne. Hverken sprog, stil eller indhold adskiller denne bog fra den brede midterstrøm af lette, handlingsprægede drenge-krimier.

Hvis man ønsker en særdels let krimihistorie til fornøjelseslæsning for drenge 8-12 år, så er her et udmærket bud. Man skal ikke forvente andet og mere end dette, men udmærket og effektiv underholdning, det får man. Mange unge læsere vil nyde det lette sprog, den enkle handling og den oplagte identifikationsmulighed - især de utrænede læsere vil have gavn af dette.