Bøger / skønlitteratur til børn / fantastiske fortællinger

Narnialogi : fra den sidste konges arkiver : en interaktiv historie


Beskrivelse


På opdagelse i Narnias univers med gennemgang af personer, væsener, dyr og tidsregningen i historierne. Specielle dramatiske begivenheder beskrives via flapper og bevægelige dele.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2008

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 1. juli 2008

Bogen kan anvendes som oplevelsesbog for børn fra 7 år til oplæsning, og selvlæsning fra 9-10 år. Det er bøgerne, historien og Narnias særlige tidsregning der danner rammen, og bogen kan også bruges i indskolingen. Tidslinjen der kører forneden på bogens sider gennem den kronologiske gennemgang af bøgerne, fungerer rigtig fint og skaber overblik.

Med nye billeder af to forskellige illustratorer samt Pauline Bayes originale illustrationer gennemgås de syv historier på et overordnet niveau med personer, væsner og dyr i historien, handlingen og tidsregningen. Særligt dramatiske begivenheder er fremhævet via klapper, bevægelige dele og bøger i bogen. Der bruges en række tekstcitater fra bøgerne i Niels Søndergaards oversættelse, som i bøgerne. Billederne og tekstcitater og ny sammenbindende tekst fungerer overraskende godt sammen, i forhold til førsteindtrykket, når man læser og bruger bogen. Jeg blev faktisk lidt væk - der bag skabet - i Narnia. Slutningen, den apokalyptiske slutning med håbet om en ny verden står klart og tydelig, da Aslan folder sig ud i sidste opslag er drømmen endt, det er morgen. Smukt omslag og appetitvækkende bagsidetekst.

Sammenlignet med andre lignende om fx Piratologi, 2007 er denne mindst ligeså flot og interessant, vi har ikke lignende om Narnia-universet, der passer til denne målgruppe.

En vellykket oplevelsesbog, der rammer Narnia-historiernes ånd på en både redelig og underholdende måde, der kan "åbne" universet og historierne for nye læsere.


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 15 (2008)

af

af

Pernille Arvedsen

Årg. 154, nr. 15 (2008)Informationer og udgaver