Bøger / skønlitteratur / roman

Narrenes fest : roman, krimi


Beskrivelse


Velkommen til det sydlige Texas, hvor en retfærdig sherif forsøger at efterleve sine egne og samfundets idealer. Men det er svært, når der er korrupte regeringsfolk, ondskabsfulde mordere, og mange andre, der har deres egne dagsordener.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2012

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 10. dec. 2012

James Lee Burke har efterhånden skrevet mere end 30 bøger. Narrenes fest er tredje bind i serien om Texas sheriffen Hackberry Holland, den fortsætter hvor Regnguder stopper,og er noget for læsere, primært mænd, af spændingsromaner og moderne amerikansk litteratur. Kort sagt er det en udgivelse, der også fortjener et stort publikum på landets folkebiblioteker, da den litterære kvalitet og underholdningsværdien er af en meget høj kvalitet.

Der er noget helt galt i det sydlige Texas, hvor den hårdtprøvede sherif Hackberry Holland forsøger at holde styr på bestialske mordere, illegale indvandrere, sin egen sorg over konens død, og samtidig trækkes der spor dybt ind i den amerikanske regering. Vi har de hårdkogte helte, de modbydelige skurke, de smukke landskaber og det komplicerede plot. Men James Lee Burke mister aldrig, på trods af de mange elementer i plottet, sin læser og specielt Hackberry Holland efterlader et stort indtryk. Samtidig er romanen basalt underholdende og en effektfuld kommentar til det moderne amerikanske samfund.

James Lee Burke er en af de store skikkelser inden for moderne amerikansk skønlitteratur. Det er på sin plads at sammenligne med store forfattere som William Faulkner, John Steinbeck og specielt Cormac McCarthy, hvor der ligeledes "males" med den store pensel i de smukke landskaber, og hvor vold og død hører sammen med skønhed og poesi.

Omfattende og fremragende krimi/spændingsroman, hvor James Lee Burke viser, at han blot bliver bedre og bedre med alderen.


Weekendavisen

d. 11. jan. 2013

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 11. jan. 2013


Information

d. 8. feb. 2013

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 8. feb. 2013