Bøger / skønlitteratur til børn / spænding

Nat over havet


Beskrivelse


Kort efter 2. verdenskrigs udbrud flyver en Super Clipper fra England mod USA med en gruppe passagerer, hvis vidt forskellige motiver til at flygte fra krigen afsløres under den dramatiske tur.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Poul Andersen

d. 18. dec. 2018

Året er 1939, og England har netop erklæret Tyskland krig. Af forskellige årsager ønsker en lille gruppe mennesker derfor at forlade England for at rejse til Amerika. Få dage efterkrigserklæringen befinder disse mennesker sig i en luksusflyver på vej over Atlanten, og under den 30 timers lange flyvetur afdækkes facaderne på disse mennesker og deres styrker og svaghederkommer for en dag. En indlagt agenthistorie kæder det hele sammen til en spændende og nervepirrende historie. Follett er kendt for en række spændende agentromaner, også denne historie indeholder enagentintrige, men her er den nærmest en biperson, som kæder historien sammen til en helhed. Det er en spændende og velfortalt historie, og i det isolerede miljø virker de vidt forskellige personershandlinger naturlige. Bogen er god underholdning, som sikkert vil glæde mange læsere.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 9. okt. 2015

En tilfældig gruppe med hver deres dunkle motiver samlet et isoleret sted, er en klassisk scene i thrillerverdenen. Her er det en af genrens helt store, der befolker et eksklusivt langdistancefly til glæde for de mange, der kender ham fra hans brede og omfattende forfatterskab indenfor flere genrer.

I kort tid op til starten af 2. verdenskrig var der regulære ruteflyvninger mellem England og USA. Specialbyggede vandfly fløj turen på kun 36 timer med 3 mellemlandinger undervejs. Follett bruger en af de sidste ture som ramme for en fortælling om intriger, nag, mistanker, jalousi og forbrydelser. Passagererne er en broget skare med forskellige motiver, men Follett bruger også lejligheden til at fortælle detaljeret om flyene; de fantastiske Boing 314 Clippers.

Follett er en ferm forfatterr, der skriver i flere forskellige genrer. Hans personer er ofte arketyper, der nok har deres egen historie, og som hver især opfylder deres rolle i handlingen. Som altid er Follett dog i stand til at ryste en solid pageturner ud af ærmet, og alle, der får fat i "Nat over havet", vil da også blive godt underholdt. Bogen er oprindeligt fra begyndelsen af 1990'erne, men årerne har ikke slidt voldsomt på den.

Det lukkede miljø under en rejse giver mindelser til Mordet i Orientekspressen (Ved Liv Camilla Skjødt), og det er da også klassikere som den, man skal måle "Nat over havet" op mod.


Politiken

d. 26. jan. 2002

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. jan. 2002


Politiken

d. 23. dec. 1994

af

af

Bo Tao Micha¨elis

d. 23. dec. 1994


Det fri aktuelt

d. 22. dec. 1992

af

af

Tom Ekeroth

d. 22. dec. 1992


Jyllands-posten

d. 29. dec. 1992

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 29. dec. 1992