Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nat


Beskrivelse


Kari er ensom, men så kommer pigen Nat, som helt selv vælger Kari. Hun giver Kari en lille pille med et "E" på og tager hende med til Paradis. Alt forandres, Karis krop fyldes af lykke. Det må hun prøve igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2018

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 9. jan. 2018

To letlæste bøger for unge fra 13 år. I den ene møder vi Mille og Jonas. De er kærester og nu skal det ske. Nu skal det være "første gang". Den anden handler om Kari, som er ensom, indtil pigen Nat begynder i klassen. Nat giver Kari en lille pille med et e på.

To nye bøger i "Hip"-serien. Bøgerne behandler temaer, som optager de unge fx kærlighed, følelser, stoffer og venskab. I "Ih, du Mille" følger vi Mille og Jonas' forberedelser til den første gang, som endelig skal finde sted en weekend, hvor Milles forældre er bortrejst. Jonas henter lidt vejledning fra sine kammerater og Mille fra sine. Der ryddes op og tændes stearinlys. I "Nat" er hovedpersonen Kari, som er blevet mobbet det meste af sin skoletid. Nu er det nået så vidt, at klassekammeraterne ikke en gang gider mobbe hende, så nu ignorerer de hende bare. Det ændrer sig, da Nat bliver ny klassekammerat. Nat viser hende Paradis. Teksten er sat i korte sætninger og har lix på henholdsvis 8 og 9. Der kan downloades opgaver på forlagets hjemmeside.

To gode og realistiske bøger, som enhver ung kan leve sig ind i. Her tales direkte til læseren uden løftede pegefingre. "Ih, du Mille" er teksten både alvorlig, men også meget humoristisk, så man kommer til at grine. "Nat" er mere alvorlig. Teksten er velskrevet. Kapitlernes titelblad signalerer "ung" og gør layoutet lækkert.

I Sne kan man også læse om, hvordan et nyt venskab kan forandre livet.