Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Natbjørnen Tjugga & ræven Sally : en beroligende historie om savn


Beskrivelse


Natbjørnen Tjuggas gode ven, Ræven Sally, kan ikke falde i søvn. Så Tjugga putter Sally og fortæller om årstidernes skiften. En tryg og rolig godnathistorie om sorg, savn, døden og at give slip på dagen for 3-5-årige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2021

af

af

Line Hoffgaard

d. 15. juni 2021

Det er sengetid, men Ræven Sally har svært ved at falde i søvn. Natbjørnen Tjugga putter Sally og fortæller en historie om årstiderne. En tryg og rolig godnathistorie med søvnmeditative greb for de 1-3-årige.

Det er sovetid, og Natbjørnen Tjugga hjælper sin ven Ræven Sally med tandbørstning og at få nattøjet på. Men Sally har svært ved at falde til ro, så Tjugga fortæller en godnathistorie om de fire årstider: om forårets træer og blomster, om sommerens varme, om efterårets hyggetid indendørs og vinterens kulde. Og så er Sally faldet i søvn. Forrest i bogen er der en kort forældreguide med enkle søvnmeditative greb, som bruges når historien læses højt. Formatet er lille og kvadratisk.

En rolig og tryg godnathistorie med en dejlig billedside, hvor den søde Tjugga hjælper de mindste med at finde ro. Historierne om Tjugga kommer i to formater: et billedbogsformat med længere historier og et lille kvadratisk format med en kortere historie for de yngste. Denne udgivelse hører til sidstnævnte. Illustreret med akvareltegninger, der har et farverigt og positivt udtryk.

Se de andre historier om Tjugga for de 1-3-årige: Natbjørnen TjuggaNatbjørnen Tjugga & kærlighedsblomsterneElefanten der så gerne ville sove (For de allermindste) og & kærlighedsblomsterne (Blid og nænsom putning for de allermindste). En historie med søvnmeditation for større børn er: Elefanten der så gerne ville soveSe de andre historier om Tjugga for de 1-3-årige: Natbjørnen Tjugga (For de allermindste) og (Blid og nænsom putning for de allermindste). En historie med søvnmeditation for større børn er: Elefanten der så gerne ville soveSe de andre historier om Tjugga for de 1-3-årige: Natbjørnen Tjugga (For de allermindste) og Natbjørnen Tjugga & kærlighedsblomsterne (Blid og nænsom putning for de allermindste). En historie med søvnmeditation for større børn er: .


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2021

af

af

Line Hoffgaard

d. 20. apr. 2021

Natbjørnen Tjuggas gode ven, Ræven Sally, kan ikke falde i søvn. Så Tjugga putter Sally og fortæller om årstidernes skiften. En tryg og rolig godnathistorie om sorg, savn, døden og at give slip på dagen for 3-5-årige.

5. historie om natbjørnen Tjugga. Ræven Sally kan ikke falde til ro. Tankerne flyver rundt som tusind sommerfugle. Hun savner sommeren, som snart er forbi og larven, som døde sidste år. Tjugga putter Sally i sin favn og fortæller om årstiderne og at naturen har brug for at hvile sig for at samle kræfter. Der er altid en ny begyndelse, når noget slutter. Sally vil vide, hvor den døde larve er og Tjugga siger, at den er lige der, hvor Sally tror på, den er. Bogen har en forældreguide til at tale med børn om død, sorg og savn. Seneste bog om Tjugga Natbjørnen Tjugga & snefnuggene.

Sorg og savn kan opstå af mange årsager: dødsfald, sygdom, skilsmisse, flytning m.v. Bogen er et godt redskab til at tale om følelser på en troværdig måde, så børn kan slippe dagens bekymringer ved sengetid. Bogens flotte illustrationer i akvarel er magen til de øvrige Tjugga-bøger. Det primære fokus er naturens cyklus og sovetid, mens død behandles mere diskret. Kan anbefales alle, der ønsker en tryg og rolig godnathistorie.

Om lidt sover duKaninen der så gerne ville soveRegn kommer før regnbuer er en godnathistorie om årstiderne. Kaninen der så gerne ville sove er en godnathistorie med teknikker fra mindfulness. En historie om sorg kan være Regn kommer før regnbuerOm lidt sover du er en godnathistorie om årstiderne. er en godnathistorie med teknikker fra mindfulness. En historie om sorg kan være Regn kommer før regnbuerOm lidt sover du er en godnathistorie om årstiderne. Kaninen der så gerne ville sove er en godnathistorie med teknikker fra mindfulness. En historie om sorg kan være .