Bøger / skønlitteratur til børn / godnathistorier

Natbjørnen Tjugga & snefnuggene : en søvndyssende vintermeditation for børn


Beskrivelse


Natbjørnen Tjugga tager dig med på en magisk drømmerejse ind i Natskoven. Mærk den friske vinterluft og mød Natskovens dyr og alfer. Billedbog til søvnmeditation for børn fra 3-5 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2020

af

af

Marianne Agger

d. 30. okt. 2020

Natbjørnen Tjugga tager dig med på en magisk drømmerejse ind i Natskoven. Mærk den friske vinterluft og mød Natskovens dyr og alfer. Billedbog til søvnmeditation for børn fra 3-5 år.

Billedbogen indledes med et afsnit til forældre med en vejledning til, hvordan man kan bruge bogen. Natbjørnen Tjugga tager smilende imod barnet på første opslag, hvor den henvender sig direkte barnet ved at gøre plads til, at forældre kan indsætte barnets navn i højtlæsningen. Med en godnatremse tager Tjugga barnet med til Natskoven, hvor snefnug daler ned fra himlen og "kysser" barnet blidt. Alfebørnene og dyrene, der bor i Natskoven, ligger og sover, og Tjugga hjælper barnet med at blive træt og give sig hen til søvnen. Undervejs i historien kan man trække vejret dybt ind, gabe og lave lyde som fx "Sshhh" sammen med Tjugga. Bagerst er en beskrivelse af forfatter og illustrator, Emilie Melgaard Jacobsen, der har skrevet fem andre bøger om Tjugga, fx Natbjørnen Tjugga & kærlighedsblomsterne.

Ligesom de forrige bøger om Tjugga er det en fin billedbog, der med drømmeagtige, varme illustrationer og en stille og rolig fortælling, gør den yderst anvendelig som godnatlæsning. Både små og store kommer ned i gear, og man kan selv bestemme, hvor meget man vil gøre ud af meditationsdelen.

Udover de andre Tjugga-bøger findes der fx Elefanten der så gerne ville sove om søvnmediation.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2020

af

af

Marianne Agger

d. 9. dec. 2020

Tag med Natbjørnen Tjugga på en magisk drømmerejse ind i Natskoven, hvor du møder skovens alfebørn og falder til ro i trygge omgivelser. Godnatlæsning med meditation for børn fra 1-3 år.

Billedbogen starter med et afsnit til forældre med en vejledning til, hvordan man kan bruge bogen. Natbjørnen Tjugga står med sin dyne og tager imod barnet, der læses højt for. Tjugga tager barnet med ind i Natskoven, hvor sneen daler ned fra himlen og luften, som man opfordres til at indånde, er frisk. Snefnuggene "kysser" barnet blidt, og oplæseren kan vælge at kysse barnet på de steder, hvor snefnuggene lander. De små alfebørn i skoven går til ro og sover trygt. Tjugga er også træt og vil gerne sove sammen med barnet og ræven, Sally. Bogen slutter med en forsikring om, at Tjugga/oplæseren elsker barnet højt. Undervejs i historien kan man trække vejret dybt, gabe og lave lyde som fx "Sshhh". Dette er en forenklet udgave af billedbogen Natbjørnen Tjugga & snefnuggene, der er til børn på 3-6 år. Nogle af tegningerne og teksten er ens i bøgerne.

Dejlig, rolig godnatlæsning, hvor man kan benytte sig af meditationsteknikker, hvis man har lyst. Bogen kan også bruges uden de meditative redskaber. Tegningerne er hyggelige og drømmeagtige, og teksten er fint tilpasset små børn.

Udover Tjugga-bøgerne findes der flere om søvnmeditation som fx Kaninen der så gerne ville sove, der er til lidt større børn.