Bøger / skønlitteratur til børn / godnathistorier

Natbjørnen Tjugga : søvnmeditation for børn


Beskrivelse


Natbjørnen Tjugga hjælper børn der trænger til at sove, men måske har svært ved at falde i søvn. Bjørnen tager barnet med på en fantasirejse til et smukt sted i naturen, hvor man falder helt til ro.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2018

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 3. okt. 2018

Bjørnen Tjugga inviterer barnet med på en fantasirejse til Natskoven, hvor der er smukt og trygt, og hvor man sover godt. Søvnmeditation for 3-6 årige.

Historie beregnet for børn der har brug for hjælp til at falde i søvn. Natbjørnen Tjugga tager barnet med på en rejse til et landskab med en skov og en sø. På fantasirejsen skal barnet forestille sig at blive puttet i bjørnens bløde arme og gabe og trække vejret roligt. Landskabet beskrives i detaljer, og der gentages hvordan de bliver mere og mere trætte og gaber og til sidst falder i søvn. Der er forord til forældrene og en præsentation af forfatteren til sidst. Forfatteren har selv illustreret.

Stille og rolig godnatlæsning. Der skabes et trygt og roligt univers. De mange gentagelser, visualiseringen af landskaberne og fornemmelsen af at være puttet hos en rar bjørn må virke beroligende på lytteren. Tegningerne er omhyggeligt lavet men ser ikke professionelle ud - og det gør ikke så meget, da helhedsindtrykket skal være beroligende, ikke spændende.

Ligesom i Traktoren der så gerne ville soveFililumbur i drømmeland og Fililumbur i drømmeland føres barnet gennem en fantasirejse sammen med en tryg figur fra bogens handling. Denne bog har en mere enkel handling og kortere tekstLigesom i Traktoren der så gerne ville sove og føres barnet gennem en fantasirejse sammen med en tryg figur fra bogens handling. Denne bog har en mere enkel handling og kortere tekst.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2019

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 17. jan. 2019

Pegebog om Natbjørnen Tjugga, som skal besøge natskoven. En nuttet søvnbog i pap for 0-3-årige.

I historien kan oplæseren indsætte barnets navn rundt omkring for at gøre historien levende, ligesom der også er opfordring til, at man gaber jævnligt i bogen. Midt i bogen introduceres barnet til meditativ vejrtrækning ved, at Tjugga skal dufte til stjernestøvet og barnet inviteres til at trække vejret ind gennem næsen. Bogen er en forenklet udgave af den populære billed-søvnbog om Natbjørnen Tjugga.

En sød lille papbog, som kan guide de allermindste til at slappe af før sengetid. Illustrationerne med den søde bjørn Tjugga har forfatteren selv tegnet, de har samme stil som i billedbogen og passer godt til den fine lille historie. Guldstjernerne på forsiden af bogen fuldender det, så bogen fremstår flot.

Mig bekendt findes der ikke andre pap- eller pege-bøger med en meditativ tilgang til søvn endnu. Kaninen der så gerne ville soveTraktoren der så gerne ville soveHvorfor skal jeg sove?Sov nu! var den der satte gang i hele bøljen omkring søvnbilledbøger. Siden hen er der udkommet mange - fx Traktoren der så gerne ville sove og Hvorfor skal jeg sove?. Der findes flere pegebøger om sovetid fx Sov nu!Mig bekendt findes der ikke andre pap- eller pege-bøger med en meditativ tilgang til søvn endnu. Kaninen der så gerne ville sove var den der satte gang i hele bøljen omkring søvnbilledbøger. Siden hen er der udkommet mange - fx og Hvorfor skal jeg sove?. Der findes flere pegebøger om sovetid fx Sov nu!Mig bekendt findes der ikke andre pap- eller pege-bøger med en meditativ tilgang til søvn endnu. Kaninen der så gerne ville sove var den der satte gang i hele bøljen omkring søvnbilledbøger. Siden hen er der udkommet mange - fx Traktoren der så gerne ville sove og . Der findes flere pegebøger om sovetid fx Sov nu!Mig bekendt findes der ikke andre pap- eller pege-bøger med en meditativ tilgang til søvn endnu. Kaninen der så gerne ville sove var den der satte gang i hele bøljen omkring søvnbilledbøger. Siden hen er der udkommet mange - fx Traktoren der så gerne ville sove og Hvorfor skal jeg sove?. Der findes flere pegebøger om sovetid fx .