Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Natdværgen


Beskrivelse


Fantasy. Tre venner, Josol, Askil og Horan slår sig sammen for at bekæmpe den ondskab, der truer landet Traia. En ond fjende vil skabe en hær af hybrider og overtage magten i hele Traia. De møder nu den unge kvinde Eliya, der med sin klogskab og avancerede udstyr kan bryde de koder, de andre tre ikke kan klare.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 7. okt. 2011

Denne bog henvender sig til fantasy- og science fiction-læsere fra 12 år opefter - også voksne. Den meget flotte og stemningsfulde forside signalerer med al tydelighed, at indholdet er fantasy af den hæderkronede og traditionsrige type.

Bogen er den danske forfatters debut og er første bind i en fantasy-trilogi med sf-elementer. Vi følger 3 unge mænd, Josol, Askil og Horan samt deres nye veninde, Eliya på en farlig færd, der skal redde deres land, Traia fra onde magters overtagelse. Efterhånden som man kommer igennem de mere end 300 sider, bliver bogen bedre og bedre - både stilistisk, sprogligt og spændingsmæssigt. Bogen er veldisponeret med gode og vedkommende personskildringer. Den er indddelt i tre hovedafsnit, der hvert har ca. 10 kapitler. Forrest i bogen er det obligatoriske kort over de steder, hvor begivenhederne udspillles. Der er ingen tvivl om, at forfatteren har store ambitioner ud i fantasy'ens verden. Formidabelt flot og fabulerende forside.

Læseren af denne bog vil uden tvivl få glæde af Trudi Canavans fantasy-serier Den hvide præstinde og De sorte troldmænd. Disse bøger kan også læses af både unge og voksne.

Det er en gennemarbejdet og velskrevet fantasy-bog for unge og voksne. Bogen er elementært spændende og har et univers, der er skildret med fantasi og originalitet. Indtil videre er det en lovende debut, men de næste bind vil vise om det ambitiøse projekt er lykkedes. Næste bind imødeses med spænding.


Himmelskibet

Nr. 32 (2012)

af

af

Thomas Winther

Nr. 32 (2012)