Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Natdyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 28. juli 2009

Et lixtal på godt 9 indikerer begynderlæsning. Sammensatte navneord er delt, men den kortfattede tekst tilpasses billederne, så linjernes længde kan variere en del, hvilket kan vanskeliggøre selvlæsning for målgruppen.

Bogen beskriver et sammensurium af natdyr fra hele verden uden nogen bestemt logik i udvælgelsen andet end, at det er spændende dyr. Begrebet natdyr skal forstås bredt og dækker over så forskellige dyr som flodheste, flagermus, ulve, dybhavsfisk, galagoer og dovendyr. De små kapitler har somme tider et tema som fx store øjne, søvn eller camouflage. Tekstmængden er naturligvis beskeden og kan virke en smule usammenhængende. Det fyldige billedmateriale er en skønsom blanding af farvelagte tegninger og fotos. I lighed med de øvrige bøger i serien er der en "kort fortalt"-side og en udmærket mediaside samt register.

Små fakta-serien er på over 30 titler om alt mellem himmel og jord, og opbygningen er ens. Det vil bl.a. sige, at der på forlagets hjemmeside kan hentes små opgaver til bogen. Andre læse-let-fagbogsserier har ikke titler om natdyr, og der er ikke nyere bøger for målgruppen.

En lidt rodet bog om et lidt diffust emne, men med spændende dyr og oplysninger.