Bøger / skønlitteratur til børn / godnathistorier

Natdyrenes ø


Beskrivelse


Sød godnatlæsningsbog om uglen og barnet, der tager til Natdyrenes ø. Med kropsterapeutiske øvelser til børn på 3-5 år og deres voksne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2022

af

af

Nynne Jakobsen

d. 25. nov. 2022

Sød godnatlæsningsbog om uglen og barnet, der tager til Natdyrenes ø. Med kropsterapeutiske øvelser til børn på 3-5 år og deres voksne.

Som det første i historien møder barnet en ugle, der vil tage det med til Natdyrenes ø. Barnets krop er et kort over Natdyrenes ø, og barnet skal selv vælge, hvilken del af øen, der skal besøges. Således er der mulighed for at besøge håret, panden, fingrene, brystet, armene, ryggen, maven, knæene og fødderne. Alle stederne mødes barnet af forskellige dyr, der har hver deres historie eller udfordring, hvortil der knytter sig en lille kropsterapeutisk øvelse henvendt til den voksne oplæser. Fx skal oplæseren nusse barnets øreflipper, for at hjælpe skildpadden med at få sit apparat til at virke. Efter hvert lille afsluttede besøg kan oplæseren eller barnet vælge, om udforskningen af øen skal fortsætte, eller om det er blevet tid til at sove.

Når først man har afkodet, hvordan bogen skal læses og bruges, er det hyggeligt og sjovt at besøge de forskellige steder på Natdyrenes ø. Der en god vekslen mellem historiefortælling, inddragelse af barnet og øvelser. Bogens farvemættede illustrationer er holdt i blålige og brune nuancer, der giver et drømmende og roligt udtryk.

Der findes efterhånden mange søvnhjælpsbøger fx Natbjørnen TjuggaFililumbur i drømmelandTryk & glad godnatlæsning og Fililumbur i drømmeland. Tryk & glad godnatlæsning kombinerer zoneterapi og akupressur med højtlæsningDer findes efterhånden mange søvnhjælpsbøger fx Natbjørnen Tjugga og . Tryk & glad godnatlæsning kombinerer zoneterapi og akupressur med højtlæsningDer findes efterhånden mange søvnhjælpsbøger fx Natbjørnen Tjugga og Fililumbur i drømmeland. kombinerer zoneterapi og akupressur med højtlæsning.