Bøger / faglitteratur / billedværker

Nationalpark Vadehavet : natur i verdensklasse


Beskrivelse


I farvefotos beskrives Nationalpark Vadehavet med fokus på forskellige dyr, planter, naturtyper og geografiske lokaliteter.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 4. jan. 2016

Fotobog om Nationalpark Vadehavet, med fokus på steder og dyre- og planteliv. For natur- og fotointeresserede samt turister.

Jens Kristian Kjærgaard er naturinteresseret fotograf og bosiddende på Mors. Han har tidligere udgivet et fotoværk om Nationalpark Thy. Denne bog tager os med til Vadehavet i det sønderjyske. Et område som indeholder en helt særegen natur, og som i 2008 blev udpeget som nationalpark i et cirka 1500 km2 stort område. Bogen består af en længere række kapitler med hver deres fokus på området. Her behandles forskellige dyr, planter, naturtyper og geografiske lokaliteter alle tilhørende Vadehavet. Kapitlerne starter typisk med en formidlende tekst om emnet, og derefter en række fotos med samme fokus. Teksten leveres af Klaus Melbye, naturvejleder ved Vadehavscenteret. Niveauet i teksten er kompetent, for alle at følge med i og er primært naturoplysning.

Et nærmest monumentalt fotoværk om nationalparken. Fotosiden er naturalistisk og decideret flot. Kjærgaard kommer tæt på dyr og planter, men mestrer også store vidder, lyset og betagende udsigter. Kapitelindelingen fungerer godt, da man kommer rundt i hvert emne, inden forsat læsning. Bogen befinder sig et sted mellem naturformidling og fotobog. En flot coffeetablebook, der fungerer som en rundtur i Vadehavet.

Danmarks nationalparker fortæller om alle landets nationalparker.


Kristeligt dagblad

d. 6. jan. 2016

af

af

Michael Stoltze

d. 6. jan. 2016


Jyllands-posten

d. 15. dec. 2015

af

af

Lars Ole Knippel

d. 15. dec. 2015


Weekendavisen

d. 29. jan. 2016

af

af

Røskva Würtz

d. 29. jan. 2016


Jæger

Årg. 25, nr. 3 (2016)

af

af

Carsten Dahl-Hansen

Årg. 25, nr. 3 (2016)Informationer og udgaver