Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Natstjerne


Beskrivelse


Ever og Haven er ikke mere de venner, de engang var. Haven vil have hævn over Ever, Damen og Jude. Hun finder frem til en dyster hemmelighed vedrørende Ever og Damen. Ever bliver tvunget til et næsten umuligt valg, hvis hun selv vil overleve. Vil hun være i stand til at sende sin tidligere veninde til en uvis skæbne i Skyggeland?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 6. juni 2011

Denne bog henvender sig til pigelæsere af fantasybøger af den mere romantiske, reflekterende og småfilosofiske slags. Her tænkes på Stephenie Meyers Tusmørke-serien og Nattens Hus af P.C. Cast. Den flotte og fængende forside signalerer feminin, paranormal mystik. Bogen er femte bind i en serie og kræver ingen særskilt formidling.

Denne bog, der omhandler paranormale fænomener, beskæftiger sig bl.a. med den 17-årige Evers og hendes elskede Damens tidligere liv sammen. Handlingen er fyldt med intriger og dramaer på liv og død. Hovedpersonen, den 17-årige Ever bliver til sidst presset så langt ud, at hun efterhånden er villig til at sende sin tidligere hjerteveninde, Haven til dødsriget Skyggeland, selvom hun gør alt for at undgå det. Handlingen er både kompleks og spændende og bliver fortalt i første person af Ever. Dette giver bogen en fortrolig og intens tone, der virker inciterende og medrivende. Gode personbeskrivelser. Sproget er flot og varieret med et godt flow. Bogens specielle og komplekse univers kræver, at man har læst seriens tidligere bind, inden man giver sig i kast med herværende bog.

kan man lide denne bog vil man også synes om Stephenie Meyers Tusmørke-serien og den filosofiske science fiction Vandrende sjæle.

Det er en velskrevet og anderledes fantasy, der vil tiltale piger fra 12-16 år. Sproget er godt og flydende, og bogen er relativt nem at læse på trods af de indviklede intriger og den lidt småfilosofiske tilgang.