Bøger / skønlitteratur / roman

Nattelinjen : kriminalroman


Beskrivelse


Kriminalassistent Roland Benito får sine detektivevner testet i en indviklet mordsag, hvor en direktør findes brutalt myrdet halloweennat sammen med sin kone og yngste datter. Samtidig er den 10-årige datter og en søn på 6 år også forsvundet fra huset i Skødstrup.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. feb. 2020

Halloween-nat findes en direktør for en restaurantkæde brutalt myrdet sammen med sin kone og yngste datter. Samtidig er den ældste datter på 10 år og sønnen på 6 år pist væk. Kriminalassistenten fra Politigården i Aarhus med de italienske rødder, Roland Benito, er på sagen. Bredt til læsere af krimier som foregår i Danmark.

Vi befinder os i Skødstrup ved Aarhus, hvor det brutale mord på direktørfamilien finder sted. Samme skæbnesvangre nat henter Roland Benito sit barnebarn fra en halloweenfest i nærliggende Hornslet. Da de er på hjem fra festen, ser de en granddanois som står mystisk stille på vejen med et tilsyneladende blodigt ben. Barnebarnet får Roland overtalt til at tage den mystiske hund med sig hjem, indtil en evt. ejermand findes. Og samme nat får skolelæreren Maja et uhyggeligt opkald fra et barn, som fortæller om døde og om zombier. Er der mon en sammenhæng mellem alle begivenhederne, og kan Roland løse det snørklede mordmysterium? Inger Gammelgaard Madsen har skrevet serien på nu 13 krimier med Roland Benito som hovedperson, fx også Gadepræsten.

Uhyggelig, spændende og underholdende krimi, der er svær at slippe igen, fra du vender første side. Bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden, men mange foretrækker jo at læse en krimiserie kronologisk.

Er på niveau med Elsebeth Egholms Dicte-serie, og efter min mening måske endda en tak opad på spændingsbarometret.


litteratursiden.dk

d. 22. apr. 2020

af

af

Lene Jensen

d. 22. apr. 2020

Fremragende krimi i rækken af historier om politikommissær Rolando Benito. En meget anbefalelsesværdig serie, som er velskrevet, aktuel og spændende. Spændingskurven er opadgående fra første til sidst...