Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nattens bøger


Beskrivelse


Alex elsker gyserhistorier, men da han bliver fanget af en ond heks og tvinges til at fortælle nye, uhyggelige historier for hende hver aften, bliver hans liv alligevel for uhyggeligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2019

af

af

Martin W Hansen

d. 2. dec. 2019

Alex er vild med gyserhistorier, og elsker at skrive dem selv. Men en nat bliver han lokket ind i en fremmed lejlighed, og med et er han selv fanget i en uhyggelig historie. For dem der elsker uhyggelige fortællinger. Kan læses fra ca. 12 år og opefter.

Drengen Alex er vild med alt, der er uhyggeligt, og han skriver hårrejsende historier i de kladdehæfter, han kalder sine "nattebøger". Men noget har ændret sig i hans liv, der gør at han en nat forlader sine forældres lejlighed, for at skaffe sig af med bøgerne. Desværre for ham, bliver han lokket ind i en fremmed lejlighed, hvor der bor en ægte heks, som beslutter sig for at skaffe sig af med ham. Men Alex opdager at heksen er lige så glad for uhyggelige historier som han selv, og han får lov at leve, så længe han kan finde på nye gys at læse op for hende. Men hvor længe kan han blive ved med det?.

Bogen er en blanding af korte gysernoveller, og hovedhistorien om Alex og hans oplevelser i heksens lejlighed, og af åbenlyse grunde bliver der ofte refereret til "1001 nats eventyr", for Alex er på mange måder i samme klemme som Scheherazade, og får kun lov at overleve så længe han kan finde på nye historier, eller han kan finde en vej ud af den forheksede lejlighed. Historien er velfortalt og næsten perfekt for alle gyserelskere.

Rammen for fortællingen minder på mange måder om den fantastiske MonsterSpøgelsesskibet Vallona og Lena Ollmarks Spøgelsesskibet VallonaRammen for fortællingen minder på mange måder om den fantastiske Monster og Lena Ollmarks .