Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nattens fucking magi


Beskrivelse


16-årige Elise Dembowski er blevet mobbet i hele sin skoletid. Men da hun en nat dumper ned i en undergrundsklub, møder hun nye venner og opdager, at hun har talent som DJ.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2014

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 17. nov. 2014

Tankevækkende, psykologisk roman for 13-15-årige om mobning og det at finde - eller rettere lære at acceptere - sig selv.

16-årige Elise er nørdet, intelligent og målrettet på en gang, og hun har altid haft svært ved at få venner. Nu i high school er det gået helt galt, og hun udsættes for virkelig grov mobning både face to face og på nettet. Men da hun en nat tilfældigt dumper ind i en undergrundsklub, opdager hun en ny verden, hvor hun både møder venner, måske kærlighed og sig selv i en ny rolle som sej DJ. Lyder det for godt til at være sandt? Ja, og det er det også, Elises trængsler er ikke helt ovre. Den amerikanske forfatter har ikke været oversat til dansk før.

Det er både barsk og rørende læsning, og jeg-formen gør, at man hurtigt identificerer sig med hovedpersonen og lever med i hendes op- og nedture. Bogen er lang, detaljeret og sat tæt med ret små bogstaver, men den har meget stemning, miljø, nuanceret beskrevne bipersoner og et drys romantik. En bog med håb til andre ensomme outsidere og stof til eftertanke for voksne læsere også.

Like had luderenMobbet og Mobbet handler også om mobning og dens alvorlige konsekvenser for mobbeofretLike had luderen og handler også om mobning og dens alvorlige konsekvenser for mobbeofret.