Bøger / skønlitteratur / roman

Nattens gerning


Beskrivelse


Krimi. Videnskabsjournalist Thea Vind skriver en artikel om fusk med videnskabelige data, men direktøren Charlotte trækker udtalelsen tilbage og der sker et mord. Direktøren får overtalt Thea til at komme tilbage, da Charlotte er bange for at hun er det næste offer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2013

af

af

Stine Grabas

d. 12. apr. 2013

Til de mange krimielskere. Selv om krimien drejer sig om astrofysikere, vil denne have flest kvindelige læsere grundet hovedpersonen Thea og hendes personlige udfordringer.

Videnskabsjournalisten Thea Vind rejser til La Palma for at skrive en artikel om astrofysikere, men hendes tidligere veninde og direktør for stedet Charlotte har andre intentioner. Der er sket et mord og Charlotte er hundeangst. Thea udgiver først en artikel om fusk med tal og Charlotte trækker derefter sine udsagn tilbage. Thea mister sit job, men endnu et mord sker og Charlotte overtaler Thea til at komme tilbage. Det er et uoverskueligt spil, for hvem taler sandt og hvem skal hun stole på? Det er anden del af serie om Thea Vind. De kan sagtens læses selvstændigt men der er en del referencer til første del. Måske kan astronomi og gammastråler tiltrække de mandelige læsere, men de vil sandsynligt finde mange dele af Theas privatliv uinteressant og stå af undervejs. Derfor vil denne have flest potentielle læsere blandt kvinderne.

Det er efterhånden svært at adskille krimierne fra hinanden. Denne ligger sig blandt Julie Hastrup, Inger Gammelgaard Madsen og lignende.

Udmærket krimi hvor man får indblik i astrofysikkernes verden. Det er ikke et must, men det kan være en fordel at have læst den første i serien om Thea Vind. Spændingskurven er jævn og man hører meget om kvinden Thea som person.


litteratursiden.dk

d. 5. juni 2013

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 5. juni 2013

Bille & Bille har igen skabt en troværdig, spændende og veldokumenteret krimi. Det er tydeligt, at Bille & Bille har lavet en grundigt research på temaet i denne 2. bog om videnskabs-journalis...


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2013

af

af

Lida Wengel

d. 2. maj 2013

Magtmisbrug, jalousi, fusk og blodig hævn blandt højtuddannede forskere. Thea Vind bliver virkelig udsat for nogle barske ting i denne krimi med et videnskabeligt tvist. Thea Vind lider af posttrauma...


Weekendavisen

d. 27. mar. 2013

af

af

Helle Merete Brix

d. 27. mar. 2013