Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nattens hævner


Beskrivelse


Grev Erik afholder et maskebal for sine venner. Mester Rask og hans abe står for underholdningen. Men det tager en uventet drejning, da grev Eriks gamle tjener pludselig dukker op forklædt som Nattens hævner for at tage hævn over at være blevet fortrængt i tjenesten af hofnaren Igor. Festen ender blodigt med død og ildebrand.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2009

af

af

Ingrid Martlev

d. 14. jan. 2009

Dingo. Blå for 10-12 år i den vanskeligste kategori. Frilæsning og læsetræning for målgruppen. Bogen vil mest tiltale drenge.

Den usympatiske grev Erik har ansat en hofnar, Igor, som bliver sat til at engagere gøgleren Mester Rask og dennes abe til at underholde ved en af grevens mange fester. Mester Rask håner og driller Igor, hvilket gør Igor vred. Han hævner sig på Mester Rask med at forgive hans abe. Mester Rask bliver ked af det og går med sin døde abe. Men ind fra sidelinjen kommer grev Eriks gamle tjener forklædt som "Nattens hævner", som Igor tidligere har fortrængt. Tjeneren tager nu hævn, og Igor bliver hugget ihjel, festteltet går op i luer, og det bliver en fest, som ingen glemmer. Otto Dickmeiss' let groteske, ironiske tegninger passer fint til indholdet. De mange korte kapitler får handlingen til at skride hurtigere frem.

Forfatteren har tidligere skrevet groteske historier for målgruppen.

Historien er lang og virker noget konstrueret. Den bliver aldrig rigtig spændende og heller ikke rigtig sjov. Ingen af bogens personer er sympatiske, derfor er der ikke rigtig nogen at holde med, eller synes at det er synd for. Det betyder ikke rigtig noget, at Igor bliver slået ihjel. Nattens hævner - den tidligere tjener - kommer helt umotiveret ind på "scenen" og forsvinder igen efter at have hævnet sin afsked. Handlingen er overdrevet voldelig med hævn som motiv. Det er ikke en af forfatterens bedste bøger.