Bøger / skønlitteratur / gys

Nattetimen : thriller


Beskrivelse


En forfatter, hans kone og deres 4-årige datter flytter ind i et gammelt engelsk hus. Manden lider af hukommelsestab og psykiske forstyrrelser, så er alle de overnaturlige fænomener der indtræffer i dette "haunted house" et udslag af hans indre dæmoner, eller er de virkelige?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2002

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 8. apr. 2002

"Det ligner et spøgelseshus" lyder det fra en lille pige, da hun for første gang ser det engelske landsted, der er omdrejningspunkt i en god gammeldags gyserroman med knirkende trægulve, tunge sorte velour-gardiner og gengangere i solfattige korridorer. Det er den danske forfatters anden roman, hun debuterede 2001 med Hjemsøgt. I hendes nye gyser flytter en forfatter, hans kone og deres 4-årige datter ind i Ashbourne House, som er et hus med en grusom og blodig fortid, et rigtigt "haunted house", hjemsøgt og forbandet ned gennem generationer. Samtidig er forfatteren plaget af hukommelsestab og psykiske forstyrrelser efter en bilulykke. Og spørgsmålet er nu om alle de overnaturlige ting er virkelige, hvis sådanne ellers er det, eller de er psykiske manifestationer skabt i hans stakkels plagede hjerne? Det er en ret spændende gyser, der skaber en god stemning af krybende gotisk uhygge, der udløses i hårrejsende gys. Bogen er meget tro mod genren, og alle klicheerne er med, ikke så meget nytænkning i plot, men lige sagen for den som holder af et godt gammeldags gys. Uden at være på niveau med forbilleder som f.eks. Stephen King , Rice eller Koontz er bogen et fornuftigt bud på en uhyggelige weekend i læselampens skær.


litteratursiden.dk

d. 2. sep. 2002

af

af

Mette Kirkegaard Jensen

d. 2. sep. 2002

Forfatteren Sean Reeve flytter med kone og 5-årig datter ind i Ashbourne House. Fra starten virker det som en meget dårlig idé. Naboerne er ikke sene med advarsler - huset er bygget på en gammel kirke...


Politiken

d. 26. mar. 2002

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. mar. 2002


Weekendavisen

d. 5. apr. 2002

af

af

Katinka Bruhn

d. 5. apr. 2002


Berlingske tidende

d. 27. mar. 2002

af

af

Keld Nissen

d. 27. mar. 2002