Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Natulv


Beskrivelse


På herregården Klintehuus i gamle dages Danmark ansættes den unge pige Nethe som barnepige. Nethes mor er lige død, og hun lyver sig lidt ældre, end hun er. Snart sker der mærkelige og mystiske ting.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 7. okt. 2015

En roman om den unge pige Nethe, der har mistet sin mor, og får arbejde på en fornem herregård som barnepige. Herregården rummer dystre og mørke hemmeligheder. For børn og unge på 12-15 år, især pigerne.

Det er Nethe, som fortæller historien. Hun lyver sig lidt ældre end hun er, da hun søger arbejde som barnepige på herregården Klintehuus. Madam Søby fører hus for husets frue, som har et barn på ca. 10 måneder. Det er Harald, som Nethe skal passe og sove hos. Der sker mystiske ting om natten. Er der mon ulve? Eller er det Dagfred? Han er fruens stedsøn, og han er overbevist om, at hans stedmor er en heks. Nethe låser døren ind til hende og Harald om natten. Nethe møder kærligheden, men hun oplever også herregårdens hemmeligheder udvikle sig til et endeligt opgør. Cecilie Eken har skrevet mange bøger for børn, fx Den Sorte Safir. [Bind] 1 og Sikkas fortællingDen Sorte Safir. Bind 1 : ØrkenpigenSikkas fortællingDet er Nethe, som fortæller historien. Hun lyver sig lidt ældre end hun er, da hun søger arbejde som barnepige på herregården Klintehuus. Madam Søby fører hus for husets frue, som har et barn på ca. 10 måneder. Det er Harald, som Nethe skal passe og sove hos. Der sker mystiske ting om natten. Er der mon ulve? Eller er det Dagfred? Han er fruens stedsøn, og han er overbevist om, at hans stedmor er en heks. Nethe låser døren ind til hende og Harald om natten. Nethe møder kærligheden, men hun oplever også herregårdens hemmeligheder udvikle sig til et endeligt opgør. Cecilie Eken har skrevet mange bøger for børn, fx Den Sorte Safir. [Bind] 1 og .

Det er en underholdende roman med et lille gys om en ung kvinde i Danmark for længe siden. Der er kant og en fin udvikling i Nethe, som er jegfortæller i denne historie, hvor natten virkelig er mørk og hjælpen altid er langt væk.

Forlaget kalder bogen for Downton Abbey after dark. Det er også historien om en ung pige, der møder livet og gør erfaringer på egne ben, som fx Lia i serien "Lias kamp"; Fruen, som er lidt lettere og fantasy. Denne benytter gysergenren til at drive historien og holde spændingen.


Weekendavisen

d. 23. okt. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 23. okt. 2015


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 1 (2016)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 69, nr. 1 (2016)